A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/G-H/grcka-200.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Grčka je prva na listi zemalja kojima prijeti bankrot, a ni Hrvatska nije daleko | Politika+
Mojbiz

NEZAHVALNA LJESTVICA: Grčka je prva na listi zemalja kojima prijeti bankrot, a ni Hrvatska nije daleko

Ispred Hrvatske su Španjolska, Ukrajina, Irska, Portugal, Argentina, Italija, Mađarska...

Piše: PolitikaPlus

Najveća vjerojatnost od bankrota prijeti Grčkoj, dok se Hrvatska na globalnoj listi nalazi na 18. mjestu, pokazuje ovoga tjedna objavljeno najnovije izvješće konzultantske tvrtke CMA Vision.

Hrvatska se na toj globalnoj listi nalazi na 18. mjestu. Veću vjerojatnost od bankrota među europskim državama bilježe Španjolska (11. mjesto), Italija (12.), Mađarska (15.) i Irska (16.)

U izvješću o kreditnom riziku, temeljenom na podacima iz četvrtog tromjesečja 2012. godine, CMA Vision je među deset zemalja s najvećom vjerojatnošću od bankrota uvrstila Grčku, Argentinu, Cipar, Pakistan, Venezuelu, Ukrajinu, Portugal, Egipat, Irak i Libanon.

Među deset zemalja s najmanjom vjerojatnošću bankrota su skandinavske zemlje Švedska, Norveška, Finska i Danska, potom SAD, Britanija, Njemačka, Švicarska, Austrija i Nizozemska.

Hrvatska se na toj globalnoj listi nalazi na 18. mjestu. Veću vjerojatnost od bankrota među europskim državama bilježe Španjolska (11. mjesto), Italija (12.), Mađarska (15.) i Irska (16.)

CMA Vision je kvantificirala vjerojatnost da države neće moći podmiriti svoje obveze u određenom vremenskom razdoblju korištenjem standardnog modela industrije i odgovarajućih kreditnih podataka CMA Datavisiona, navodi se, među ostalim, u tome izvješću.

Istraživanje ima itekako smisla jer je situacija u Grčkoj naveliko poznato, baš kao i u Španjolskoj, koja ipak nije uvrštena u prvih deset zemalja kojima prijeti tako ozbiljna stvar kao što je bankrot. No njihovi susjedi Portugalci su u istinskim problemima i teško pronalaze izlaz, baš kao i Ciprani koje je kriza dohvatila iznenada i grcaju. A Hrvatska se polako uspinje na toj nezahvalnoj ljestvici.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

grčka, irska, bankrot