A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/E-F/francuski-vojnik-mali-101.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Francuski i malijski vojnici nadziru prilaze Timbuktuu | Politika+
Hrvatska

INTERVENCIJA: Francuski i malijski vojnici nadziru prilaze Timbuktuu

Francuske i afričke snage sada nadziru takozvani Nigerski prsten.

Piše: PolitikaPlus/Hina/AFP

Francuski i malijski vojnici su u ponedjeljak ujutro zauzeli prilaze i samu zračnu luku u Timbuktuu, na sjeveru Malija, nakon završetka kopneno-zračne operacije protiv islamističkih pobunjenika tijekom noći, doznaje se od francuskog i malijskog vojnog izvora.

Francuske i afričke snage sada nadziru takozvani Nigerski prsten između islamističkih baza u Timbuktuu, 900 km sjeveroistočno od Bamaka i Gaa, 1.200 km sjeveroistočno od malijskog glavnog grada, rekao je za agenciju France Presse glasnogovornik glavnog vojnog stožera u Parizu, brigadir Thierry Burkhard.


To su područje zauzele u 48 sati, istaknuo je glasnogovornik glavnog stožera.

Viši časnik malijske vojske potvrdio je da je zračna luka u Timbuktuu u ponedjeljak prešla u ruke francuskih i malijskih vojnika koji nisu naišli "ni na kakav otpor" islamista.

"Kontroliramo zračnu luku u Timbuktuu. Nismo naišli ni na kakav otpor. U gradu nema nikakvih sigurnosnih problema", dodao je izvor.

Zajednička ofenziva francuskih snaga koje sudjeluju u operaciji Servalu i malijskih snaga provedena je uz pomoć francuskih lovaca, dodao je Burkhard, u izjavi o zauzimanju Nigerskog prstena.

Islamističko uporište u Gau palo je u subotu u spektakularnoj operaciji francuske vojske u kojoj su pripadnici specijalnih postrojba uz zračnu potporu prvo zauzeli zračnu luku i jedan strateški most.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

VOJNA INTERVENCIJA, TIMBUKTU, MALI