Mojbiz

REAKCIJE : Slavko Linić o padu kreditnog rejtinga: Budimo iskreni – ovo je slika Hrvatske!!

'Možda već u prvom kvartalu Vlada pristupi rebalansu proračuna'

Piše: Ilijana Grgić

Ministar financija Slavko Linić komentirao je  snižavanje kreditnog rejtinga Hrvatske od strane agencije Moody's na razinu smeće.

 

Mi imamo puno onih koji vole političku tribinu. Budimo iskreni – ovo je slika Hrvatske. Neinvesticijski rejting je zabrinjavajući  ali neće utjecati na tržište kapitala, ali što će to znači za cijenu zaduženja za Hrvatsku- Vidjet ćem

 - Jasno možemo reći da je i druga negativna ocjena razlog da će Vlada ostati na razmišljanju da možda već u prvom kvartalu pristupi rebalansu proračuna u kojem su neophodna još neka smanjenja na rashodovnoj strani, jer nema mogućnosti za povećanje prihoda, rekao je Linić.

 

Najavio je da će biti polemika i oko toga hoće li dodatno smanjiti doprinose i ozbiljno krenuti u uvođenje poreza na nekretnine.

 

- Prije krize ništa nije učinjeno da se Hrvatska pripremi za krizu. Vlada korigira te stvari i reforme su naznačene. Na svaku njihovu primjedbu Vlada ima odgovor, kazao je Linić i dodao da neki ljudi ne shvaćaju koliko je ozbiljna situacija.

 

- Mi imamo puno onih koji vole političku tribinu. Budimo iskreni – ovo je slika Hrvatske. Neinvesticijski rejting je zabrinjavajući, ali neće utjecati na tržište kapitala, a što će to znači za cijenu zaduženja za Hrvatsku - vidjet ćemo, rekao je  Linić, te najavio da Vlada ne misli mijenjati svoju projekciju gospodarskog rasta, da je zadržavanje deficita na 10 milijardi kuna, pa čak i njegovo spuštane ispod 10 milijardi apsolutni cilj ove Vlade.

 

Linić nije želio komentirati pregovore  koje Hrvatska i Slovenska  strana vode oko Ljubljanske banke.

 

 

 

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

slavko linić, vlada rh, kreditni rejting, smeće