Mojbiz

KOMENTAR: Karamarko o padu rejtinga: Vlada se dokazala jedino agresorskom poreznom politikom

'Vlada se iskazala jedino u kreaciji oko porezne presije i represije, agresorske porezne politike, ništa drugo.'

Piše: PolitikaPlus

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko izjavio je danas, komentirajući najnovije smanjenje kreditnog rejtinga Hrvatskoj, da vlada Zorana Milanovića nije napravila ništa za gospodarski rast, nego se iskazala jedino "agresorskom poreznom politikom".

"Vlada se iskazala jedino u kreaciji oko porezne presije i represije, agresorske porezne politike, ništa drugo", rekao je Karamarko za Media servis.

"Ni investicije, ni jačanje proizvodnje, ni otvaranje novih radnih mjesta. Ništa oni nisu napravili osim što stišću porezno ljude", istaknuo je predsjednik najjače oporbene stranke.

Agencija Moody's snizila je danas kreditni rejting Hrvatske na Ba1, navevši kao razlog slabe izglede za gospodarskim rastom i nedostatak fiskalne fleksibilnosti vlade.

Upitan oko problema Ljubljanske banke, šef HDZ-a rekao je kako će Hrvatska možda morati kupovati ulazak u EU ocjenjujući to "tragedijom".

"Nije prihvatljivo ništa u čemu Hrvatska gubi. Jedino što nas zanima doista jest ulazak u EU. Bit će to gorak zalogaj koji ćemo svi očito morati progutati", naglasio je Karamarko.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

hdz, kreditni rejting, tomislav karamarko, smeće