A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/E-F/eu-zastave-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

MINT-u stiglo više od 2.300 razvojnih projekata koji žele na EU fondove | Politika+
Hrvatska

NAVALA: MINT-u stiglo više od 2.300 razvojnih projekata koji žele na EU fondove

Dio prijavljenih projekata ocijenjen je visokim stupnjem spremnosti.

Piše: PolitikaPlus

Ministarstvu turizma (MINT) na javni poziv za identifikaciju turističkih projekata koji imaju namjeru aplicirati za korištenje strukturnih fondova EU do 31. siječnja ove godine, kada je taj poziv privremeno zatvoren, stiglo je čak 2.300 razvojnih turističkih projekata, izvijestili su danas iz tog ministarstva ističući da im se kvalitetni projekti visokog stupnja spremnosti mogu slati i dalje jer će isti javni poziv ponovo objaviti u drugom dijelu ove godine.

Dio prijavljenih projekata ocijenjen je visokim stupnjem spremnosti, što znači da su gotovo u potpunosti spremni za apliciranje na EU fondove, jedan dio još je u tijeku priprema natječajne dokumentacije

Od pristiglih 2.300 projekata najviše ih je, 1.674, u okviru skupine 'javna turistička infrastruktura', dok je u skupini 'poslovna turistička infrastruktura' prijavljeno 570 projekata, najmanje, 147, u skupini 'ljudski potencijali u turizmu'.

Dio prijavljenih projekata ocijenjen je visokim stupnjem spremnosti, što znači da su gotovo u potpunosti spremni za apliciranje na EU fondove, jedan dio još je u tijeku priprema natječajne dokumentacije, a ima ih i koji su za sada samo na razini projektnih ideja, navode iz MINT-a.

Naglašavaju i da će u suradnji s nadležnim ministarstvima dosad prijavljene kvalitetne projekte, koji će zadovoljavati kriterije budućih operativnih programa, uputiti na mogućnosti daljnjeg apliciranja za korištenje sredstava iz fondova EU.

Osnovni cilj tog javnog poziva, koji je bio otvoren od početka studenog 2012. do 31. siječnja ove godine, bio je omogućiti svim dionicima u javnom, privatnom i civilnom sektoru hrvatskog turizma da prezentiraju svoje kvalitetne projekte visokog stupnja spremnosti Ministarstvu, kako oni koji se žele prijaviti za apliciranje na sredstva iz fondova EU u drugoj polovici već ove godine, tako i oni koji se za to spremaju u idućem financijskom razdoblju od 2014. do 2020.

Slijedom tog javnog poziva kreirana je i velika baza turističkih projekata koji će se u idućim tjednima ocjenjivati temeljem do sada prikupljene dokumentacije i definiranih izvora sufinanciranja potrebnih za njihovu realizaciju i apliciranje za strukturne fondove EU.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

projekt, turizam, mint