A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/O-P-Q/prosvjed-slovenija-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Slovenija ponovno na nogama: Samo u Ljubljani deset tisuća prosvjednika! | Politika+
Hrvatska

USTANAK: Slovenija ponovno na nogama: Samo u Ljubljani deset tisuća prosvjednika!

Čuju se poruke protiv vlade, zahtjevi za ostavkama vodećih političara poput Janeza Janše i Zorana Jankoviča.

Piše: PolitikaPlus

Više od deset tisuća ljudi okupilo se po podacima slovenske policije poslijepodne u mimohodu ulicama Ljubljane, u novom prosvjedu protiv vlade i političkih elita, koji su sudionici nazvali "treći slovenski ustanak".

Prosvjed protiv elita odvija i u karnevalskom tonu, a popraćen je i brojnim kulturnim sadržajima jer je u petak u Sloveniji državni praznik dan kulture

Policija je rano poslije podne zaštitila zgrade parlamenta i vlade u središtu Ljubljane, nedaleko Kongresnog trga, a mjesto prosvjeda policija nadgleda i iz zraka uz pomoć helikoptera. U prosvjedima za sada nema izgreda.

Čuju se poruke protiv vlade, zahtjevi za ostavkama vodećih političara poput Janeza Janše i Zorana Jankoviča, za koje se tvrdi da su obilježeni korupcijskim skandalima, te osobito protiv članova parlamenta.

U šetnji ulicama Ljubljane kolona prosvjednika zaustavila se ispred zgrade središnje banke.

Na transparentima i preko megafona najistaknutijim slovenskim političarima uzvikuje se da su "lopovi" i da ne predstavljaju narod.

Prosvjednici iskazuju nezadovoljstvo predsjednikom vlade Janezom Janšom, osobito zbog njegove tvrdnje da iza prosvjeda zadnjih mjeseci stoji stara lijeva elita koja želi srušiti njegovu vladu i da se treba suprotstaviti "lijevom fašizmu". To je Janša pooručio u video poruci svojim pristašama koji su u petak ujutro dva sata izražavali potporu njegovoj vladi u središtu Ljubljane.

Prosvjed protiv elita odvija i u karnevalskom tonu, a popraćen je i brojnim kulturnim sadržajima jer je u petak u Sloveniji državni praznik dan kulture.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

prosvjed, ljubljana, slovenija