Hrvatska

OČITOVANJE: Barroso: Izražavam veliko poštovanje prema Benediktu XVI.

Duh pomirenja koji je pokretao razmišljanje i djelovanje Svetog Oca također treba pozdraviti", kaže se u poruci koju je objavio Barrosov ured.

Piše: PolitikaPlus

Predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barroso oglasio se u ponedjeljak u povodu najave odlaska pape Benedikta XVI. ističući poštovanje prema njegovu djelovanju i zauzimanju za obranu ekumenskih vrijednosti.

"Predsjednik Barroso je s emocijama primio današnju najavu Njegove svetosti, pape Benedikta XVI. o skoroj ostavci. Barroso izražava poštovanje prema djelovanju pape Benedikta XVI. i njegovoj neumornoj potpori za obranu ekumenskih vrijednosti poput mira i uvažavanja ljudskih prava. Duh pomirenja koji je pokretao razmišljanje i djelovanje Svetog Oca također treba pozdraviti", kaže se u poruci koju je objavio Barrosov ured.

"Predsjednik Barroso se živo sjeća razgovora s Njegovom svetošću, papom Benediktom XVI, posebice prigodom privatne audijencije 2006. godine kojom prilikom smo podijelili viziju Europe i svijeta, izgrađene oko ideje mira, pravde i solidarnosti", kaže se u priopćenju.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

PAPA, Jose Manuel Barroso, OSTAVKA