A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/A-B/benedikt-201.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Nizozemski homoseksualci: Nismo tužni, od novog pape očekujemo više dobrote | Politika+
Hrvatska

REAKCIJE: Nizozemski homoseksualci: Nismo tužni, od novog pape očekujemo više dobrote

'Morat će biti manje opsjednut pitanjem homoseksualnosti.'

Piše: p/h

Najstarija udruga za zaštitu homoseksualaca na svijetu, nizozemski COC, ne "tuguje" zbog najave odlaska pape Benedikta XVI. te se nada da će novi Papa pokazati "više dobrote" spram homoseksualne zajednice od prethodnika.

"Nismo tužni", izjavio je Philip Tijsma, glasnogovornik COC-a, "Očekujemo samo da će novi Papa pokazati više dobrote od njega spram lezbijki, homoseksualaca, biseksualaca i transseksualaca unutar svoje Crkve, ali i u svijetu općenito".

"Morat će biti manje opsjednut pitanjem homoseksualnosti", dodao je on, podsjećajući da se Papa više puta izjasnio protiv homoseksualnog braka.

U brojnim prilikama a posebno 21. prosinca ispred vatikanske kurije Benedikt XVI pozvao je katolike na "borbu" za očuvanje obitelji formirane od oca, majke i djece, kojima prijeti transformacija koja prijeti "i samom čovjeku".

"Katolička crkva je nedavno rekla da se želi boriti protiv diskriminacije", kazao je Tijsma. "Mislimo da je ovo dobra prilika... Novi Papa trebao bi se usredotočiti na probleme na koje nailazimo u Rusiji ili Ugandi gdje se neprestano gaze prava homoseksualaca".

Nizozemska je 2001. bila prva zemlja na svijetu koja je dopustila homoseksualni brak. Otad je isto učinilo još desetak zemalja.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

PHILIP TIJSMA, BENEDIKT XVI, HOMOSEKSUALCI