Hrvatska

NEVJEROJATNO: Mladoj obitelji prijeti deložacija: Tjeraju nas iz kuće zbog tuđeg kredita!

Mlada majka Irena Sabol Njegovac uskoro bi s djecom mogla biti izbačena na ulicu. I to zbog kredita svojeg rođaka.

FOTO: Irena Sabol Njegovec
FOTO: Varaždinski tjednik
Piše: PolitikaPlus/Varaždinski tjednik
Mlada majka Irena Sabol Njegovac uskoro bi s djecom mogla biti izbačena na ulicu. I to zbog kredita svojeg rođaka.

Mladoj obitelji s dvoje malodobne djece iz Poljanca kod Ludbrega prijeti deložacija zbog nepodmirenog kredita njihova rođaka iz Đakova. Potvrdila je to Varaždinskom tjedniku majka Irena Sabol Njegovec, koja godinama vodi borbu s bankom i nadležnim institucijama.

 

– Moj otac bio je 1997. godine jamac za kredit svom bratiću iz Đakova. Bila je riječ o namjenskom kreditu za vinariju. No, rođak rate kredita nije podmirivao, a onda je 2000. godine banka s njim raskinula ugovor i preuzela našu kuću – prepričala je Irena te dodala da ih rođak godinama izbjegava, a njezin je otac umro mlad od moždanog udara.

 

– Tata se slomio, nije više imao snage za borbu i umro je od moždanog udara. Rođaka nismo vidjeli 14 godina, a mama i ja pokušale smo problem riješiti u banci. Zanimljivo je da nas novčano nisu teretili, već nam samo preuzeli kuću. Također je zanimljivo da je banka stavila kuću u oglasnik, a da nas o tome nisu obavijestili. Osim toga, ne mogu platiti račune za struju jer je banka vlasnik pa Elektra njoj šalje račune. Sad su mi struju isključili – jada se Irena koja se za pomoć obratila i Centru za socijalnu skrb, no tamo su joj kazali kako joj mogu pomoći smještanjem djece u udomiteljsku obitelj.

 

Obitelj je sada s djecom, a ako ne kupi vlastitu kuću bez koje je ostala zbog tuđeg kredita, suočena s deložacijom.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ovrha, kredit, poljanci, varaždin, deložacija