A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/K-L/ljubljana-001.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Standard&Poor's snizio kreditni rejting Slovenije: Državne banke kamen oko vrata | Politika+
Mojbiz

BONITET: Standard&Poor's snizio kreditni rejting Slovenije: Državne banke kamen oko vrata

S&P predviđa da će se Slovenija ove godine postići cilj o smanjenju proračunskog deficita na 3 posto BDP-a.

Piše: PolitikaPlus

Agencija Standard&Poor's snizila je ocjenu kreditnog rejtinga Slovenije za jednu razinu, s A na A-, zbog potencijalnog rasta državnog duga kako bi se sanirale banke u državnom vlasništvu, te zbog neizvjesnih mogućnosti gospodarskog rasta, objavili su u srijedu slovenski mediji.

Agencija S&P navodi da će očekivana pomoć države bankama u njenom pretežitom vlasništvu kako bi se one očistile od loših kredita ove godine povećati slovenski državni dug za oko 3 do 4 milijarde eura, a u tom bi slučaju krajem godine udio duga u nacionalnom BDP-u porastao na 59 posto krajem godine, što je više od prvotnih predviđanja.

Kako su prenijeli slovenski mediji, S&P predviđa da će se Slovenija ove godine postići cilj o smanjenju proračunskog deficita na 3 posto BDP-a jer se uz lanjske mjere fiskalne stabilizacije u ovoj očekuju i nove mjere, ali upozorava i na političke rizike u implementaciji planiranih reformi, nakon što je vlada izgubila parlamentarnu većinu.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

kreditni rejting, bonitet, Standard&Poor's, slovenija