A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/O-P-Q/pas-dumovec-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Ne šećite pse Maksimirom, neki manijak je bacio otrov i osam pasa je uginulo! | Politika+
Crna kronika

UPOZORENJE: Ne šećite pse Maksimirom, neki manijak je bacio otrov i osam pasa je uginulo!

Veterinari još utvrđuju o kakvom je otrovu riječ, a uskoro će i policija istražiti cijeli slučaj.

Piše: Vanja Deželić

Nepoznata osoba je na području Maksimira bacila otrov, najvjerojatnije pužomor, od kojeg je već uginulo osam pasa, a nekoliko ih veterinari pokušavaju spasiti. Informacija se proširila društvenim mrežama kao upozorenje vlasnicima pasa, a potvrdili su je i na Veterinarskom fakultetu.

Ne znamo o kakvom se tipu otrova radi, ne možemo još ni sa stopostotnom sigurnošću tvrditi da se radi o otrovu, ali svejedno vas molimo da iz preventivnih razloga upozorite ljude da ne šeću pse na tom području

- Utvrđeno je da postoji utemeljena sumnja na trovanje, s obzirom na nagli nastup simptoma i istu lokaciju na kojoj je do trovanja došlo. Ne znamo o kakvom se tipu otrova radi, ne možemo još ni sa stopostotnom sigurnošću tvrditi da se radi o otrovu, ali svejedno vas molimo da iz preventivnih razloga upozorite ljude da ne šeću pse na tom području - rekli su na Veterini.

Iako nije sto posto je li riječ o pužomoru, čini se da jest jer su psi uginuli vrlo brzo. Ta vrsta otrova na njih djeluje u roku dvadesetak minuta. Očito je i otrov namjerno postavljen, s ciljem usmrćivanja pasa, zbog čega je ovo zadatak i za policiju.

Prema novom zakonu onaj koji usmrti životinju bez opravdanog razloga ili je teško zlostavlja, nanosi joj nepotrebne boli ili je izlaže nepotrebnim patnjama, kaznit će se kaznom zatvora do jedne godine.

Prije se takav čin kažnjavao novčanom kaznom ili zatvorskom kaznom od šest mjeseci, ali od 1. siječnja ove godine to se promijenilo, što su Prijatelji životinja pozdravili.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

maksimir, ljubimac, otrov, pas