Hrvatska

NASTAVAK AKCIJE : Stožer protiv ćirilice: Svim raspoloživim sredstvima branit ćemo Vukovar

'Vlada grubo ignorira naše argumentirane zahtjeve, bit će isključivi i jedini krivac za sve eventualne incidente.'

Piše: PolitikaPlus/ I.G.

Stožer za obranu hrvatskog Vukovara razgovarao je o organizaciji velikoga prosvjednog skupa koji će održati u Zagrebu, a na stanku je konstatirano kako Vlada RH grubo ignorira Stožer i njegove argumentirane zahtjeve vezano za protivljenje postavljanju ćiriličnih natpisa u Vukovaru, te je istaknuto da će "svim raspoloživim sredstvima braniti Vukovar".

 

Posebno ih pozivamo da im ni u primisli ne padne na pamet slati hrvatsku policiju na nas građane herojskog Vukovara, hrvatske branitelje, ratne invalide, logoraše, roditelje, udovice i djecu poginulih i nestalih hrvatskih branitelja

  vezi s organizacijom velikog prosvjednog skupa Stožera u Zagrebu, točan datum održavanja  odrediti će Stožer za obranu hrvatskog Vukovara, sukladno svojoj prosudbi i razvoju događaja, priopćio je danas predsjednik Stožera Tomislav Josić.

Na sastanku je također "konstatirano da Stožer do sada nije dobio nikakav odgovor na niti jedan od svojih zahtijeva donesenih na prosvjednom skupu u Vukovaru, održanom 2. veljače 2013. godine, nego su naprotiv izrađene table sa ćiriličnim natpisima ustanova i dopremljene u grad Vukovar", dodaje se.


'Zbog ovako grubog ignoriranja Stožera i njegovih argumentiranih zahtijeva, i ne iskazivanja želje za minimumom suradnje od strane Vlade RH, Stožer za obranu hrvatskog Vukovara radikalizirao je svoje stavove, sukladno čemu je jednoglasno donio odluku da će - zbog ignorantskog stava Vlade Republike Hrvatske - svim raspoloživim sredstvima braniti Vukovar, spriječiti postavljanje ploča sa ćiriličnim natpisima, a za sve eventualne incidente i neželjene događaje, isključivi i jedini krivac bit će Vlada RH, na čelu s premijerom Milanović Zoranom', naglašava se u priopćenju.

Iz Stožera još jednom pozivaju Vladu da 'ne uvode ćirilicu i da poštuju volju većine u Vukovaru'.

'Posebno ih pozivamo da im ni u primisli ne padne na pamet slati hrvatsku policiju na nas građane herojskog Vukovara, hrvatske branitelje, ratne invalide, logoraše, roditelje, udovice i djecu poginulih i nestalih hrvatskih branitelja', zaključuje u priopćenju predsjednik Stožera za obranu hrvatskog Vukovara Tomislav Josić.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ćirilica, prosvjed, vukovar