A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/E-F/fred-matic-121.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Predrag Matić umirovljenim generalima: Gdje ste bili 20 godina? | Politika+
Hrvatska

PORUKA: Predrag Matić umirovljenim generalima: Gdje ste bili 20 godina?

Ministar Matić generalima priznaje da imaju pravo okupljati se i izražavati svoje stavove, ali žao mu je, dodaje, što neke stvari nisu prije rekli.

Piše: PolitikaPlus/Večernji list

Gdje su bili prošlih 20 godina? – prva je reakcija ministra branitelja Predraga Freda Matića na istup 48 umirovljenih generala okupljenih u Hrvatskom generalskom zboru koji su u subotu žestoko kritizirali aktualnu vlast, piše Večernji list.

 

Ministar Matić generalima priznaje da imaju pravo okupljati se i izražavati svoje stavove, ali žao mu je, dodaje, što neke stvari nisu prije rekli. Za to, nastavio je, očito dosad nisu imali hrabrosti.

 

Među njima su zaista ljudi s respektabilnim karijerama koji zaslužuju poštovanje, ali ima i onih čija riječ nije baš ništa značila ni onda kada su bili aktivni. Ti i danas nastavljaju mlatiti praznu slamu, poručio je Matić rekavši da će se ti generali sami prepoznati. Generalima zamjera što poručuju da će se organizirati po principu oružanih snaga.

 

Subotnjem sastanku 48 umirovljenih generala nisu se odazvali Ante Gotovina, Petar Stipetić, Anton Tus, Rahim Ademi i Milenko Filipović. Stipetić je za Jutarnji list izjavio da u vrijeme rata nije bilo podjele na lijeve i desne. Ponovio je da danas vojnici ne bi smjeli biti privrženi niti jednoj stranci, a njemu se čini da bi Udrugu mogla iskoristiti jedna od političkih opcija.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

predrag matić, generalski zbor, generali