A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/G-H/gay-poljubac-zagreb-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Organizatori: Ovogodišnji Split Pride održat će se 8. lipnja | Politika+
Hrvatska

POVORKA: Organizatori: Ovogodišnji Split Pride održat će se 8. lipnja

Povorka kreće s Đardina, ulicom Kralja Tomislava, Marmontovom ulicom i Rivom, te završava na središnjem dijelu Rive.

Piše: PolitikaPlus

Ovogodišnji Split Pride održat će se 8. lipnja, najavili su organizatori, udruge Iskorak, Kontra te novoosnovana udruga Rišpet, prva LGBT udruga u Splitu. Iskorak i Kontra su dosadašnja dva Pridea organizirali uz pomoć feminističke udruge Domine i volontera, a Domine su organizaciju trećeg Pridea prepustili Rišpetu.

 

- Nakon dvije godine sudjelovanja u organizaciji mi smo na neki način zaokružile priču. Domine se bave pravima žena, rodnih i seksualnih manjina, a sada predajemo organizaciju Rišpetu, udruzi koja je predala zahtjev za registraciju Uredu državne uprave te će uskoro postati prva organizacija koja se bavi primarno zaštitom prava LGBT osoba u Splitu, kazala je Mirjana Kučer, koordinatorica Domina.

 

Ruta će biti ista kao i prošlih godina:Povorka kreće s Đardina, ulicom Kralja Tomislava, Marmontovom ulicom i Rivom, te završava na središnjem dijelu Rive (ispred konzulata Velike Britanije), gdje će se održati dvosatni Split Pride program.

 

Udruga Rišpet trenutno broji desetak članova,a osnovali su je volonteri koji su sudjelovali u organizaciji prvog i drugog Split Pridea.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

kontra rišpet, iskorak, gay, split pride