Crna kronika

TUŽAN KRAJ: Drama u Rakovici, brat zatočio sestru i pucao, a na koncu je izvršio samoubojstvo!

'Krizna situacija nije završila na željeni način.'

Piše: Vanja Deželić

Pave Špoljarić nađen je mrtav u svojoj kući u koju se naoružan zatvorio poslijepodne, potvrdila je nešto prije 22 karlovačka policija.

Načelnik Policijske postaje Slunj Nenad Katić izjavio je novinarima da je policija ušla u kuću u kojoj je zatekla mrtvog muškarca. Policija nije upotrijebila oružje i najverojatnije se radi o samoubojstvu, rekao je Katić.

 

Policija ga je pokušala pregovorima uvjeriti da se preda, a u 20,30 sati je prihvatila ponudu Ivana Župana, bratića Pave Špoljarića da se on uključi u pregovore

Potvrdio je također da je sestra neozlijeđena i zbrinuta.

Kazao je da se sve okolnosti utvrđuju očevidom i za sutra najavio konferenciju za novinare.

Snage interventne policije su se povukle.

U 13,49 policija je zaprimila dojavu o obiteljskom nasilju u rakovičkoj obitelji Špoljarić, gdje se Pave posvađao s bratom, koji je pobjegao, a Pave se zatvorio u kuću i s njim je bila njegova sestra.

Policija ga je pokušala pregovorima uvjeriti da se preda, a u 20,30 sati je prihvatila ponudu Ivana Župana, bratića Pave Špoljarića da se on uključi u pregovore.

Načelnik Policijske postaje Slunj Nenad Katić, koji se jedini predvečer službeno obratio medijima, kazao je da je moguće da Nada Špoljarić nije silom zatočena u kući s naoružanim bratom, ali da to nije isključeno. Na pitanje je li točno da je Pave Špoljarić pucao na brata Igora, Katić je odgovorio da je do pucnjave došlo kada se policija odazvala pozivu na dojavu o obiteljskom nasilju. Pucnjava je bila "nasumična, u vrijeme kada je policija pokušala intervenirati", rekao je.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

taoci, policija, rakovica