A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/G-H/Hugo-Chavez-celav.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

VIDEO Sedmodnevna žalost u Venezueli. Pogreb Huga Chaveza u petak | Politika+
Svijet

ODLAZAK : VIDEO Sedmodnevna žalost u Venezueli. Pogreb Huga Chaveza u petak

Venezuelanski predsjednik Hugo Chavez (58) umro je jučer nakon dvogodišnje borbe s rakom.

Piše: PolitikaPlus/Hina/Reuters

Venezuelanska vlada proglasila je sedmodnevnu žalost zbog smrti predsjednika Huga Chaveza i objavila da će mu pogreb biti u petak, objavio je na državnoj televiziji ministar vanjskih poslova Elias Jaua. Venezuelanski predsjednik Hugo Chavez (58) umro je jučer nakon dvogodišnje borbe s rakom.

 

Jaua je objavio da će Chavezovo tijelo biti prevezeno u vojnu akademiju u Caracasu i tamo biti izloženo do petka kako bi mu svi koji to žele mogli odati posljednju počast.

 

Pogreb će biti u petak u 10 sati (15,30 po srednjoeuropskom vremenu), a sve Chavezove pristaše zamoljene su da dođu u odjeći u bojama venezuelanske zastave.

 

Do novih izbora, koji bi se po ustavu morali održati u roku od 30 dana, zemlju će voditi potpredsjednik Nicolas Maduro, kazao je Jaua.U međuvremenu su tisuće Chavezovih pobornika nahrupile su na ulice gradova, u suzama i uz povike "Chavez živi" i "Mi smo Chavez", najavljujući da će nastaviti revoluciju svoga heroja.

 

Nekoliko stotina ljudi pojavilo se, unatoč vojnoj blokadi, ispred vojne bolnice u Caracasu u kojoj je Chavez preminuo.Međutim, kako javlja Reuters, neki od Chavezovih protivnika nisu mogli sakriti svoje zadovoljstvo završetkom vladavine koju su smatrali okrutnom tiranijom.

 

Tako je nekoliko žena istrčalo iz svojih domova u bogatijem dijelu Caracasa i povikalo: "Napokon!".

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

venezuela, pogreb