A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/G-H/hugo_chavez-lijes.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

VIDEO Sedmodnevna žalost: Venezuela se oprašta od Huga Chaveza | Politika+
Svijet

VENEZUELA: VIDEO Sedmodnevna žalost: Venezuela se oprašta od Huga Chaveza

Stotine tisuća ožalošćenih Venezuelanaca pratile su lijes predsjednika Huga Chaveza.

Piše: PolitikaPlus

Stotine tisuća ožalošćenih Venezuelanaca pratile su u srijedu lijes predsjednika Huga Chaveza tijekom dirljive procesije u Caracasu gdje je postavljen odar radi odavanja posljednje počasti pokojnom predsjedniku prije pogreba u petak.

 

U pratnji crvenih beretki počasne predsjedničke garde, procesija prebacivanja lijesa s tijelom karizmatičnog čelnika, koji je umro u 58. godini od posljedica raka nakon 14 godina na čelu te naftom bogate zemlje, trajala je sedam sati ulicama glavnog grada.

 

Lijes je bio otvoren na odru tijekom noći u vojnoj akademiji gdje su mu se došle pokloniti brojne istaknute ličnosti, među kojima i potpredsjednik Nicolas Maduro, politički nasljednik kojeg je odredio Chavez, kao i predsjednici Argentine, Urugvaja i Bolivije.

 

Tijekom cijele procesije pod jarkim suncem, konvoj je okruživala masa ljudi od nekoliko stotina tisuća ljudi, većinom odjevenih u crvenu "chavističku" boju. Mnogi od njih su plakali, dok je masa izvikivala parole podrške preminulom predsjedniku, poput "Mi smo Chavez" i "Naš zapovjednik živi vječno".

 

Vlada je proglasila sedmodnevnu žalost i objavila da će pogreb Huga Chaveza biti u petak.

 

Do novih izbora, koji bi se po ustavu morali održati u roku od 30 dana, zemlju će voditi potpredsjednik Maduro.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

pokop, smrt, venezuela, hugo chavez