A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/K-L/ljubljana.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Slovenska vlada još bez komentara o parafiranom memorandumu | Politika+
Hrvatska

DOGOVOR: Slovenska vlada još bez komentara o parafiranom memorandumu

Slovenski mediji neslužbeno navode da je memorandum jedna od točaka današnje redovite sjednice slovenske vlade, o čemu će nakon sjednice govoriti premijer Janez Janša.

Piše: PolitikaPlus

U slovenskoj vladi još nema komentara o memorandumu koji su u četvrtak ujutro u Zagrebu parafirali hrvatska ministrica vanjskih poslova i europskih integracija i slovenski pregovarač za Ljubljansku banku Tone Kajzer.

Slovenski mediji neslužbeno navode da je memorandum jedna od točaka današnje redovite sjednice slovenske vlade, o čemu će nakon sjednice govoriti premijer Janez Janša.

Kako ističu Slovenska tiskovna agencija STA i Slovenska televizija bit danas parafiranog sporazuma je u tome da će Hrvatska zaustaviti tužbe protiv Ljubljanske banke te da je rješenje za štediše nađeno u okviru sporazuma o sukcesiji, dok će u Sloveniji s druge strane odmah biti započeta ratifikacija hrvatskog pristupnog ugovora s EU-om. Kao što je poznato, Slovenija je ratifikaciju uvjetovala rješenjem pitanja Ljubljanske banke.

Ljubljansko "Delo" je još prije današnjeg parafiranja memoranduma izašlo s neslužbenom informacijom da bi do njegova potpisivanja moglo doći uskoro, najverojatnije u ponedjeljak, na već ranije okvirno dogovorenom sastanku premijera Zorana Milanovića s Janšom, čija vlada do izbora nove obavlja tekuće poslove.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

hrvatska, slovenija