A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/G-H/heidi-2.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Predstava 'Heidi' premijerno u kazalištu 'Žar ptica' | Politika+
Kultura

SPEKTAKL: Predstava 'Heidi' premijerno u kazalištu 'Žar ptica'

Veliki scenski spektakl s jedanaest glumaca u 22 uloge na scenu je postavio Želimir Mesarić

FOTO: Žar ptica
Piše: PolitikaPlus

Predstava "Heidi", proslavljena priča švicarske spisateljice Johanne Spyri o djevojčici koja je svojom dobrotom i skromnošću odavno osvojila male i velike čitatelje diljem svijeta, premijerno će se izvesti večeras u Gradskom kazalištu "Žar ptica".

 

Na temelju knjige o Heidi, koja je jedna od najprodavanijih u povijesti švicarske književnosti i prevedena je na više od 50 svjetskih jezika, snimljeno je dvadesetak filmskih i televizijskih adaptacija.

Veliki scenski spektakl s jedanaest glumaca u 22 uloge na scenu je postavio Želimir Mesarić, prema dramaturškom predlošku Nina Škrabe, koji vjeruje da je Heidi omiljena i 130 godina nakon što je roman nastao radi svog nježnog srca, vedre naravi, dobrote i radosti.

 

- Dobro srce, osmijeh, jednostavnost i skromnost su vrline za sva vremena, pa ne čudi da prolaze godine i stoljeća, a Heidi ostaje i dalje junakinja na svim meridijanima i paralelama, o čemu svjedoče i brojna, raznolika hrvatska izdanja knjiga, slikovnica, crtića i filmova o toj ljupkoj i simpatičnoj djevojčici, ustvrdio je Škrabe u najavi svoje prve suradnje sa "Žar pticom".

 

U naslovnoj ulozi nastupit će Amanda Prenkaj, a glume još Robert Bošković, Gorana Marin, Ana Marija Vrdoljak, Drago Utješanović, Berislav Tomičić, Ante Krstulović, Hrvoje Zalar, Nataša Kopeč, Sanja Crljen i Petar Atanasoski.

 

Atmosferu švicarskih Alpi na scenu će prenijeti scenografi Alejandro Patricio Aguero i kostimograf Neven Mihić.

 

Na temelju knjige o Heidi, koja je jedna od najprodavanijih u povijesti švicarske književnosti i prevedena je na više od 50 svjetskih jezika, snimljeno je dvadesetak filmskih i televizijskih adaptacija.

 

O popularnosti lika svjedoči i podatak da se dio Švicarske, danas važno turističko područje, zove Heidiland, a po njoj je čak nazvan i jedan asteroid.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

kazalište, heidi, premijera, žar ptica