A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/G-H/hajduk-133.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja odbacila 'Naš Hajduk' | Politika+
Sport

ODBIJENICA: Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja odbacila 'Naš Hajduk'

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) odbacila je u četvrtak inicijativu Udruge "Naš Hajduk", za pokretanje postupka utvrđivanja zabranjenog sporazuma temeljem propisa o zaštiti tržišnog natjecanja protiv Nogometnog kluba Lokomotiva Zagreb i Građanskog nogometnog kluba Dinamo.

Piše: PolitikaPlus

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) odbacila je u četvrtak inicijativu Udruge "Naš Hajduk", za pokretanje postupka utvrđivanja zabranjenog sporazuma temeljem propisa o zaštiti tržišnog natjecanja protiv Nogometnog kluba Lokomotiva Zagreb i Građanskog nogometnog kluba Dinamo jer AZTN nema uvjeta za pokretanje postupka po službenoj dužnosti pa je predmet proslijedila Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta.

Udruga "Naš Hajduk" zatražila je, 19. veljače, od AZTN-e pokretanje postupka utvrđivanja postojanja zabranjenog sporazuma (kartela), to jest zakonom zabranjene suradnje koja nije formalizirana ugovorom između GNK Dinama i NK Lokomotive.

"Nakon analize dostavljene dokumentacije i utvrđenih činjenica te uvidom u europsku praksu, Agencija nije prihvatila navode iz inicijative Udruge Naš Hajduk da su NK Lokomotiva i GNK Dinamo sklopili zabranjeni sporazum o cijenama igrača koje GNK Dinamo posuđuje i plasira u Lokomotivu, odnosno cijenama igrača koji iz toga kluba prelaze u Dinamo, pod uvjetima koji nisu dostupni drugim sudionicima na mjerodavnom tržištu. Agencija nije prihvatila ni navode iz inicijative da su Lokomotiva i Dinamo sklopili zabranjeni sporazum o podjeli tržišta i zajedničkom planiranju budućih aktivnosti na tržištu.

Agencija je utvrdila da razmjena igrača između NK Lokomotive i GNK Dinama te natjecanje tih klubova u Prvoj HNL i Hrvatskom nogometnom kupu ne predstavlja narušavanje propisa o zaštiti tržišnog natjecanja. Agencija smatra da je inicijativu Udruge "Naš Hajduk" potrebno razmatrati u smislu posebnih propisa odnosno kao eventualnu povredu pravila sportskog natjecanja.

Stoga je ocijenila da nema uvjeta za pokretanje postupka po službenoj dužnosti u smislu odredaba Zakona o zaštiti tržišnog natjecanja te je odbacila inicijativu Udruge "Naš Hajduk" i ustupila je na postupanje Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa", stoji, između ostaloga, u obrazloženju odluke AZTN-a o odbacivanju inicijative Udruge "Naš Hajduk".

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

LOKOMOTIVA, NAŠ HAJDUK, AZTN