Hrvatska

EU IZBORI : SDP predstavio listu za Europski parlament: Nositelj liste je Tonino Picula

Izbornu listu s 12 kandidata, na kojoj SDP ima devet, HNS dva, a HSU jednog člana.

Piše: PolitikaPlus

Glavni odbor SDP-a danas je utvrdio koalicijski sporazum s HNS-om i HSU-om o zajedničkom izlasku na izbore za hrvatske zastupnike u Europskom parlamentu te potvrdio izbornu listu s 12 kandidata, na kojoj SDP ima devet, HNS dva, a HSU jednog člana.

 

Leko je izvijestio kako je s HNS-om i HSU-om sporazumom dogovoreno da će se troškovi izbora financirati zavisno od izbornog rezultata, te da će izborni program i platformu utvrditi vodstva stranaka zajedno s kandidatima

O tome je nakon sjednice novinare izvijestio predsjednik Glavnog odbora Josip Leko, rekavši kako listu predvodi SDP-ovac Tonino Picula, slijede njegovi stranački kolege Biljana Borzan, Marino Baldini, Oleg Valjalo i Sandra Petrović Jakovina.

 

Na šestom mjestu je HNS-ov Jozo Radoš, a slijedi HSU-ova Marija Ilić, SDP-ovka Sabina Glasovac, HNS-ovka Vedrana Gujić, te SDP-ovci Ivica Lukanović, Melita Mulić i Snježana Španjol.

 

Leko je izvijestio kako je s HNS-om i HSU-om sporazumom dogovoreno da će se troškovi izbora financirati zavisno od izbornog rezultata, te da će izborni program i platformu utvrditi vodstva stranaka zajedno s kandidatima.Picula, koji je nositelj liste, izjavio je kako su na listi možda javnosti manje poznate osobe, ali i naglasio kako je riječ o ljudima koji su se potvrdili u svojim sredinama.

 

- Vjerujem da je koalicijska lista dobro izbalansirana, rekao je, istaknuvši kako listu čine ljudi koji dobro reflektiraju politiku SDP-a unazad 20 godina.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

tonino picula, paramet, izbori, eu, sdp