A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/K-L/krunica-papa-100.JPG): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Krunice, vrećice i sve s likom pape Franje sjajno se prodaje | Politika+
Scena

POPULARAN: Krunice, vrećice i sve s likom pape Franje sjajno se prodaje

Plastične vrećice s Papinom slikom i krunicom prodaju se za sedam eura.

Piše: PolitikaPlus

Manje od 48 sati od izbora, lice pape Franje smiješi se s privjesaka i sličica pakiranih zajedno s krunicama na štandovima sa suvenirima u blizini Trga sv. Petra.

Plastične vrećice s Papinom slikom i krunicom prodaju se za sedam eura na štandu Antonija Cardonea, a razglednice s novim poglavarom katoličke crkve za pola eura idu kao lude. "Idućih dana stići će nam još nove robe", najavio je Cardone. "Posebno u utorak, nakon ustoličenja".

Drugi prodavač na štandu, Stefano di Segni, kaže da njegovi opskrbljivači muku muče kako da udovolje potražnji sad kad je riješeno pitanje nasljednika Benedikta XVI. U blizini, ispred vatikanske knjižare, turisti se okupljaju oko plakata s likom novoga pape s jedne i s izvacima iz njegova prvog obraćanja s druge strane. Unutra u knjižari, kupuju privjeske s papom Franjom i svete kartice.

Di Segni kaže da je na njegovu štandu i dalje najpopularnija krunica s likom pape Ivana Pavla II., koji je umro 2005. No, tvrdi prodavač na štandu, novi papa Franjo ima potencijal da postane jednako voljen kao i njegov poljski prethodnik koji je vladao 27 godina.

"Mislim da će on biti dobar papa", kaže Di Segni koji već trideset godinama prodaje na vatikanskim štandovima. "Održao je veoma emocionalan prvi govor, potupno različit od Benediktova koji je bio hladniji i rezerviraniji".

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

vatikan, krunica, prodaja, papa