Zagreb

GRAD ZAGREB: Bandić uručio ključeve 21 stana za osobe teškog socijalno položaja

'21 stan, poklapa se s Planom 21, šalu na stranu', rekao je Bandić

Piše: Ilijana Grgić

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić uručio je danas u Gradskoj upravi 21 osobi iznimno teškog socijalno-zdravstvenog položaja zaključke o davanju u najam gradskih stanova. Bandić je novinarima izjavio da su ti stanovi na raznim gradskim lokacijama.

 

- 21 stan, poklapa se s Planom 21, šalu na stranu, rekao je Bandić, a građanima koji su dobili stanove u najam zahvalio na sačuvanom dostojanstvu i strpljenju.

 

- Prije četiri godine smo 900 takvih stanova podijelili u Jelkovcu i Sopnici, rekao je Bandić i istaknuo kako je uvjeren da će za tri mjeseca podijeliti još 200-tinjak stanova, također u Jelkovcu i Sopnici. S obzirom na to da moji dojučerašnji drugovi i prijatelji nisu to uspjeli napraviti u ove četiri godine. Mi imamo 600 stanova u Jelkovcu i Sopnici koje će Grad preuzeti nakon izbora - 200 dodijeliti najvećoj sirotinji, a 400 unajmiti, na natječaju, ostalim građanima, rekao je.

 

- Moja opsesija i moja sva stremljenja su prema onima koji su zaboravljeni, zapostavljeni, osiromašeni. To su ovih 20 ljudi plus mladi Juraj Grabušić, ugledni športaš. I to je zadaća odgovorne uprave, s gradonačelnikom na čelu, da to prepozna i tim ljudima iziđe u susret, istaknuo je  gradonačelnik.

 

Najavljeno je da će idućih dana još dvije osobe u Jelkovcu i Sopnici dobiti zaključke o davanju stanova u najam.

 

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

sopnica jelkovac, Milan bandić, zagreb