A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/E-F/fiskalna-blagajna-slika-101.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Porezna uprava zadovoljna rezultatima - fiskalizacija ide dalje | Politika+
Mojbiz

DISCIPLINA : Porezna uprava zadovoljna rezultatima - fiskalizacija ide dalje

Ugostitelji su siječnju ove godine prijavili 31,4 posto veći promet nego u siječnju prošle godine

Piše: PolitikaPlus

Porezna uprava zadovoljna je prvim rezultatima fiskalizacije, a podaci za ugostitelje kod kojih su poreznici bili u nadzoru pokazuju da su ti ugostitelji u siječnju ove godine prijavili 31,4 posto veći promet nego u siječnju prošle godine, objavljeno je danas iz Porezne uprave.

 

S obzirom da se nadzor Porezne uprave od veljače znatno postrožio i da će inspektori još intenzivnije obilaziti obveznike fiskalizacije, u idućim mjesecima očekujemo još bolje rezultate u suzbijanju sive ekonomije i uvođenju reda u prometu gotovinom

 'Iako se u siječnju 2013. godine velik dio obveznika tek prilagođavao Zakonu o fiskalizaciji u prometu gotovinom, odnosno od početka nisu svi proveli sve potrebne mjere, Porezna uprava je zadovoljna prvim rezultatima fiskalizacije', navodi se u priopćenju.

 

Potkrepljuju to i podacima o razlici u ostvarenom prometu kod 3.412 fizičkih osoba, uglavnom ugostitelja, te 1.346 malih pravnih osoba kod kojih je Porezna uprava bila u nadzoru primjene odredbi Zakona u fiskalizaciji.

 

Po podacima koje iznosi Porezna uprava, te su fizičke osobe, uglavnom ugostitelji, u siječnju prošle godine prijavile isporuke u vrijednosti 139,2 milijuna kuna, dok su u siječnju ove godine prijavile promet od 182,9 milijuna kuna, što je čak 31,4 posto više.

 

Iz Porezne uprave ističu da je dobre rezultate polučila i usporedba prijavljenog prometa kod malih pravnih osoba, a podaci za one kod kojih su poreznici bili u nadzoru pokazuju da su prijavili 23,5 posto prometa više u odnosu na prošlu godinu - u siječnju 2012. prijavile su nešto manje od 148 milijuna kuna prometa, a u siječnju 2013. promet od 182,8 milijuna kuna.

 

S obzirom da se nadzor Porezne uprave od veljače znatno postrožio i da će inspektori još intenzivnije obilaziti obveznike fiskalizacije, u idućim mjesecima očekujemo još bolje rezultate u suzbijanju sive ekonomije i uvođenju reda u prometu gotovinom, navode iz Porezne uprave.

 

Učinak bi trebao biti još veći nakon 1. travnja, kada se obveza fiskalizacije propisuje za obveznike koji obavljaju djelatnost trgovine na veliko i na malo, popravak motornih vozila i motocikla, obveznike koji obavljaju djelatnost slobodnih zanimanja, te nakon 1. srpnja kada se obveza propisuje za sve obveznike fiskalizacije, napominju iz Porezne uprave.

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ugostitelji, porezna uprava, porezi, fiskalizacija