Tvrtke

REAKCIJA: Orešar: Ni jedna kuna duga prema Jadrankamenu nije otpisana

'I dalje jamac za 80 posto svih kredita koje Jadrankamen ima prema kreditnim institucijama.'

Piše: PolitikaPlus

Bruno Orešar danas je reagirao na napise u tisku vezano za stečaj Jadrankamena i dugovanja tvrtki koje su u njegovu vlasništvu, a u svom očitovanju navodi kako su sva ta potraživanja proknjižena, da niti jedna kuna duga nije otpisana te da iznos od sto milijuna kuna ni približno ne korespondira s iznosom dugovanja koje bi njegove tvrtke mogle imati prema Jadrankamenu.

"Sva potraživanja, sukladno postojećim računovodstvenim standardima i praksi, su dakle proknjižena, ali niti jedna kuna duga nikada nije bila otpisana, pa nije niti sada", navodi Orešar .

Napominjući kako ne zna je li do takve interpretacije došlo zbog pogrešnog ili nespretnog izražavanja, Orešar tvrdi da nikakav dug Jadrankamena, ni njemu ni povezanim tvrtkama, nije otpisan, kao i da iznos od sto milijuna kuna ni približno ne korespondira s iznosom dugovanja koje bi njegove tvrtke mogle imati prema Jadrankamenu.

Orešar navodi i kako je danas pismenim putem zatražio i službeno mišljenje stečajne upraviteljice Jadrankamena Anči Bašić, odnosno pojašnjenje o kojem se to eventualnom otpisu radi te najavljuje da će, po dobivenom odgovoru, u najkraćem roku izvijestiti o potrebnim detaljima te iznijeti informaciju o čemu se točno radi.

"Također iznijet ću i podatak koliko sam novca osobno i putem povezanih tvrtki do sada točno izgubio stečajem Jadrankamena odnosno koliko novca još mogu izgubiti u budućnosti budući da sam jamac za 80 posto svih kredita koje Jadrankamen ima prema kreditnim institucijama", zaključuje Orešar u svojem očitovanju.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

anči bašić, jadrankamen, bruno orešar