Hrvatska

PROMET: HAK: Oprez - snijeg mjestimice u Lici i na sjeverozapadu Hrvatske

U prekidu je katamaranska linija Ubli-Vela Luka-Hvar-Split

Piše: PolitikaPlus/HAK

Zbog jake bure na Jadranskoj magistrali (D8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina), a od Bakra do Senja dodatno za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina), izvijestio je Hrvatski autoklub.

 

Oprezno treba voziti po skliskim kolnicima od snijega mjestimice u Lici i na sjeverozapadu zemlje. Magla smanjuje vidljivost i usporava vožnju mjestimice na dionicama autocesta: A1 od Bosiljeva do tunela Mala Kapela, te A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Ravna Gora i Bosiljevo.

 

Zimski su uvjeti, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na cestama u Gorskom kotaru:D32 GP Prezid-Delnice, D305 Parg-Čabar te na ostalim županijskim i lokalnim cestama na području Čabra.

 

U Lici na D42 u mjestu Poljanak.Zatvorena je državna cesta D3 na dionici Rijeka-Orehovica, zbog odrona. Obilazno se vozi preko Vežice ili čvora Škurinje. Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja. U prekidu je katamaranska linija Ubli-Vela Luka-Hvar-Split.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

katamarn, lika, most, snijeg, hak, promet, otoci