A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/C-D/dubrovnik-037.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Otvorena sezona dolazaka putničkih krstarica u Dubrovniku | Politika+
Turizam

TURIZAM: Otvorena sezona dolazaka putničkih krstarica u Dubrovniku

Kroz Luku Gruž najavljen je dolazak više od 824 tisuće putnika, što je znatno više nego u 2012. kada ih je prošlo 664 tisuće.

Piše: p/H

U dubrovačku Luku Gruž danas je uplovio kruzer MSC Divina sa 3400 putnika, čime je otvorena ovogodišnja sezona dolazaka brodova na kružnim putovanjima.

Iz kompanije MSC, čiji su kruzeri prošle godine imali dva ticanja tjedno, najavljuju da će ove godine biti tri ticanja i to četvrtkom kada će uplovljavati brod Amonia, petkom brod Divina te subotom brod Fantasia s kojima će svakoga tjedna u Dubrovnik dolaziti prosječno oko 11 tisuća posjetitelja.

Iz Turističke zajednice grada Dubrovnika već je ranije najavljeno povećanje broja turista od 1. svibnja do 1. studenog za gotovo 30 posto kad su u pitanju brodovi na kružnim putovanjima.

U prošloj godini u Dubrovnik je uplovilo 648 brodova na kružnim putovanjima s nešto više od milijun putnika, a ove godine očekuje se da će ta brojka biti i veća.

Kroz Luku Gruž najavljen je dolazak više od 824 tisuće putnika, što je znatno više nego u 2012. kada ih je prošlo 664 tisuće.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

luka gruž, turizam, putničke krstarice, kruzeri, dubrovnik