A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/O-P-Q/pozar-105.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Zapalio vrata crkve na Petrićevcu 'zbog duhova u računalu'? | Politika+
Crna kronika

OBRANA: Zapalio vrata crkve na Petrićevcu 'zbog duhova u računalu'?

Majstorović (25) je tijekom kaznene obrade priznao podmetanje požara, a policijski izvor navodi kako je kazao da je to učinio u pokušaju da "istjera duhove iz računala".

Piše: PolitikaPlus

Jovan Majstorović iz Banje Luke, koji je uhićen zbog sumnje da je podmetnuo požar u kojem su oštećena vrata katoličke crkve na Petrićevcu, pušten je na slobodu, izvijestili su u nedjelju lokalni mediji u Republici Srpskoj, prenoseći istodobno informaciju iz policijskih izvora koja sugerira kako je rječ o mentalno nestabilnoj osobi.

Majstorović (25) je tijekom kaznene obrade priznao podmetanje požara, a policijski izvor navodi kako je kazao da je to učinio u pokušaju da "istjera duhove iz računala".

Policijski istražitelji su pred ulaznim vratima crkve na Petrićevcu doista pronašli oštećeni kompjutorski procesor.

Majstorovića, koji i stanuje u blizini crkve, istražitelji su navodno otkrili na temelju razgovora s drugim mještanima koji su im kazali da se taj njihov susjed dan prije paljevine žalio da "nešto nije u redu s računalom".

Masivna drvena vrata crkve na Petrićevcu zapaljena su na Veliki petak, a pritom je nastala šteta koju policija procjenjuje na sedam i pol tisuća eura.

Župnik fra Ivo Orlovac je nakon tog izgreda izjavio kako taj čin smatra otvorenim pritiskom na malobrojne preostale katolike i kako ga se ne bi smjelo tretirati tek kao djelo nekog luđaka.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

policija, požar, crkva