A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/O-P-Q/pavle-kalinic-200.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Pavle Kalinić: Ova Vlada je najgore što se dogodilo, Zoran Milanović mora otići | Politika+
Zagreb

KRITIKE: Pavle Kalinić: Ova Vlada je najgore što se dogodilo, Zoran Milanović mora otići

'Imamo šest ministara kojima je ovo prvo radno mjesto. Najveće iznenađenje je Vrdoljak koji je rekao da ne zna o gospodarstvu ništa, a onda postao ministar gospodarstva.'

Piše: PolitikaPlus

Ova Vlada je najgore do sada što se dogodilo Republici Hrvatskoj, poručio je u emisiji Mišćafl na Soundset Plavom Pavle Kalinić, donosi Soundset.hr.

 

'Imamo šest ministara kojima je ovo prvo radno mjesto. Najveće iznenađenje je Vrdoljak koji je rekao da ne zna o gospodarstvu ništa, a onda postao ministar gospodarstva. A ova tri liječnika u Vladi: Ostojić, Mrsić, Jovanović. Oni sve znaju i u sve se razumiju. Jovanović je nekompetentan za posao koji radi, njegove izjave nisu na razini ministra, kad vidiš da pljuneš to.'

Kalinić, šef gradskog ureda za upravljanje hitnim situacijama i nekad član SDP-a, između ostalog rekao je da Jovanovićeve izjave nisu na razini ministra.

 

– Imamo šest ministara kojima je ovo prvo radno mjesto. Najveće iznenađenje je Vrdoljak koji je rekao da ne zna o gospodarstvu ništa, a onda postao ministar gospodarstva. A ova tri liječnika u Vladi: Ostojić, Mrsić, Jovanović. Oni sve znaju i u sve se razumiju. Jovanović je nekompetentan za posao koji radi, njegove izjave nisu na razini ministra, kad vidiš da pljuneš to. Priča da je nogomet močvara, ne pratim nogomet, ali činjenica da taj Dinamo, kakav god bio, uđe u 32 najbolja kluba u Europi, a može li zagrebačko Sveučilište ući u 32 ili u 300 najboljih u svijetu, Europi? Ne može! Potpuno poremećena mjerila – rekao je Kalinić za Soundset Plavi.

 

Kalinić je kritizirao i premijera te rekao da bi Milanović, kad bi imalo držao do Hrvatske, dao ostavku.

 

– Kad bi Milanović imalo držao do ove države, dao bi ostavku, i iz Vlade i iz SDP-a. I otišao bi kući, ali bavio se s nečim što zna, a ne znam što je to – rekao je Kalinić, frustriran Vladinim odnosom prema civilnoj zaštiti i time što još ne postoji zakon koji bi to pitanje regulirao.

 

Smeta mu i što RH nema plan obrane kao ni jedinstven broj za pomoć.

 

– SAD ima 911, a ako mi imamo 112, sve se treba inkorporirati. A ne da zovemo posebno službe na 192, 193, 194 – rekao je.

 

Što se tiče Zagreba, kazao je da je spreman za prirodne katastrofe i to zahvaljujući ugovoru s raznim službama koje, zlu ne trebalo, trebaju reagirati.

 

– Najveća ugroza za Zagreb bio bi potres, u centru jačine 6,3, a na rubovima Medvednice 6,5 stupnjeva po Mercalliju. Imamo ugovor da se glavni pravci čiste, da mogu proći vatrogasci i policija, a tu su i zaštitarske tvrtke koje trebaju čuvati vodu i hranu od pljačke – pojasnio je Kalinić.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

zoraN MILANOVIĆ, vlada, pavle kalinić