Scena

DOŽIVOTNO: Muškarci koji su pokušali ubiti Joss Stone proglašeni krivima

Junior Bradshaw (32) i Kevin Liverpool (35) planirali su pjevačici odsjeći glavu, a zatim baciti njezino tijelo u rijeku nedaleko od njezina doma u ruralnom kraju na jugozapadu Engleske.

Piše: PolitikaPlus

Dvojica muškaraca proglašena su krivima za zavjeru u svrhu ubojstva i pljačke pjevačice Joss Stone, a njihov motiv je bio bijes zbog njezinih veza s britanskom kraljevskom obitelji.

Junior Bradshaw (32) i Kevin Liverpool (35) planirali su pjevačici odsjeći glavu, a zatim baciti njezino tijelo u rijeku nedaleko od njezina doma u ruralnom kraju na jugozapadu Engleske, izjavili su tužitelji.

Bradshaw i Liverpool bili su bijesni na Stone jer je ona pjevala na događaju u dobrotvorne svrhe koji su organizirali britanski prinčevi William i Harry i jer je nazočila Williamovu vjenčanju s Kate Middleton.

Tužitelji su kazali da je u rukom pisanim bilješkama, nađenim u stanu dvojice muškaraca, pisalo da su kraljica Elizabeta i Stone "vragovi".

Liverpool je osuđen na doživotni zatvor, a minimalno mora odslužiti 10 godina i osam mjeseci zbog zavjere u svrhu ubojstva i pljačke nakon trotjednog suđenja. Bradshawu će kazna biti izrečena kasnije.

Dvojac je uhićen nekoliko kilometara od kuće pjevačice u Devonu pod sumnjom da su je pokušali ubiti u lipnju 2011. Sa sobom su nosili čitav arsenal oružja, a u prtljažniku fiata punta pronađena je i samurajska katana.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

kevin liverpool, junior bradshaw, joss stone