A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/K-L/Kubanski-baletni-ansabl.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Turneju po Meksiku sedam članova kubanskog baleta iskoristilo za bijeg | Politika+
Kultura

PREBIJEZI : Turneju po Meksiku sedam članova kubanskog baleta iskoristilo za bijeg

Šestero plesača ušlo je u SAD i nalaze se u Miamiju, dok je jedan ostao u Meksiku.

Piše: PolitikaPlus/Hina/Reuters

Sedmero članova kubanskog nacionalnog baleta prebjeglo je prošlog mjeseca dok je trupa bila na turneji u Meksiku, otkrio je glasnogovornik baleta u jednoj od posljednjih komunističkih zemalja.

 

- Da, istina je, ostali su u Meksiku, prebjegli su, istina je, kazao je glasnogovornik koji je želio ostati neimenovan, prenosi Reuters.

 

Prema tvrdnjama internetske stranice "cafefuerte.com" šestero plesača ušlo je u Sjedinjene Države i nalaze se u Miamiju koji je središte kubanskih iseljenika, dok je jedan ostao u Meksiku.

 

Među prebjezima su, navodno, dva muškarca i pet žena u dobi od 20 do 24 godine. Glasnogovornik baleta nije mogao potvrditi njihova imena ili dati više podataka o bijegu.

 

Kubanska skupina, poznata po klasičnom baletnom stilu i kvalitetnim plesačima, često odlazi na međunarodne turneje. Tijekom godina mnogi su plesači prebjegli i pridružili se plesnim skupinama u inozemstvu.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

meksiko, baletni ansambal