A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/K-L/krsto-papic-101.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Premijera filma 'Cvjetni trg' Krste Papića sutra u Zagrebu | Politika+
Kultura

DRAMA: Premijera filma 'Cvjetni trg' Krste Papića sutra u Zagrebu

Film treba vidjeti jer pokazuje da svi mi možemo biti žrtve manipulacije politike i organiziranoga kriminala, rekao je glumac Dragan Despot.

Piše: PolitikaPlus

Posljednji igrani film Krste Papića "Cvjetni trg", suvremena kriminalistička drama koja prati kako se jedna zagrebačka obitelj spletom okolnosti našla na udaru kriminalnog podzemlja, svoju će premijeru u Zagrebu imati sutra u Cineplexxu Centra Kaptol.

Film treba vidjeti jer pokazuje da svi mi možemo biti žrtve manipulacije politike i organiziranoga kriminala, rekao je glumac Dragan Despot na konferenciji za novinare održanoj u povodu premijere u Karlovcu, gdje se film počinje prikazivati od četvrtka.

Dodao je kako mu je to najtužnija premijera jer će se dogoditi bez autora koji mu je, uz to što je velikan hrvatskoga filma, bio i prijatelj. "Ono što mi je u kazališnom radu Kosta Spaić, to mi je u filmskome Krsto Papić i još se nisam pomirio s činjenicom da više nema tog redatelja koji je imao još puno ideja i energije i imao je još puno toga reći", rekao je Despot, koji je u filmu u jednoj od glavnih uloga.

Ivica Zadro dodao je da se na filmu, unatoč noćnim scenama i snimanju na kiši, radilo s neviđenom lakoćom, bez najmanjih trzavica, pa je snimljen za 22 dana iako se inače snima 36 ili više dana.

Ljubomir Jurković, koji je glumio u tri Papićeva filma, najavio je da će se sljedeće godine, u povodu prve godišnjice redateljeve smrti, u Karlovcu održati Dani filma Krste Papića.

Papićev posljednji film suvremena je kriminalistička drama koja prati kako se jedna prosječna zagrebačka obitelj spletom okolnosti našla na udaru mafije i kriminalnog podzemlja pošto je policijski inspektor Branko prisilio oca obitelji, glumca u kazalištu lutaka, da pomogne policiji u istrazi protiv mafijaša. Scenarij je napisao Mate Matišić, koji je i autor glazbe, a koscenarist je bio Krsto Papić. U filmu još glume Dražen Kühn, Mladen Vulić, Anja Šovagović-Despot, Marija Škaričić, Matija Prskalo i Goran Grgić.

Film je snimljen u produkciji Ozana Filma i koprodukciji Hrvatske radiotelevizije. Prošle je godine na festivalu u Montrealu osvojio nagradu za "najhrabriji film festivala".

Film će se u kinima prikazivati od 11. travnja.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

cvjetni trg, film, krsto papić