Zagreb

RANI OBILASCI : Sezona završetka radova je otvorena: Bandić obišao aktualna gradska gradilišta

Do kraja travnja trebali bi se završiti radovi izgradnje I. faze i dijela Branimirove ulice.

Piše: Ilijana Grgić

U sklopu radnih obilaska gradilišta, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, obišao je neka od lokacija koje će uskoro biti gotove, poput Francuskog paviljona, perivoj na Trgu Petra Svačića, Muzičku akademiju, igralište i park u Domagojevoj ulici te Branimirovu ulicu.

 

Stanovnici Gradske četvrti Donjeg grada, nakon uređenja parka na Trgu Petra Svačića, očekuju obnovu i uređenje još jednog parka. Naime, u investiciji vrijednoj oko milijun kuna obnovit će se igralište i park u Domagojevoj ulici.

- Sretan sam svaki put kad ovdje dođemo i vidimo pomak, napokon se nazire kraj radova. Ovdje ćemo opet doći za tri tjedna i do tad skele moraju biti skinute, rekao je gradonačelnik Bandić na obilasku Francuskog paviljona, dodavši da obnova traje od 2009., da je bilo poteškoća i zastoja u radovima, ali da sada sve ide po planu. Ukupna vrijednost investicije oko 10 milijuna kuna, te da se završetak radova očekuje u svibnju.

 

U obilasku perivoja na Trgu Petra Svačića Bandić je istaknuo kako se zadnjih 13 godina brinu o gradskim parkovima, a rezultat te politike m,ože se vidjeti upravo na tom primjeru.

 

- Parkovi su mjesto susreta, življenja i vjerujem da će naši sugrađani uživati u ovom novouređenom parku, rekao je gradonačelnik Bandić, najavivši da će za dva tjedna svi biti pozvani na predstavljanje novog parka u ulici Grgura Ninskog pored Glavnog kolodvora.

 

Gradonačelnik je također najavio kako će za desetak dana biti gotov natječaj za dodjelu gradskih vrtova, te kako očekuje da će se uskoro prvi vrtovi staviti u funkciju.

 

Stanovnici Gradske četvrti Donjeg grada, nakon uređenja parka na Trgu Petra Svačića, očekuju obnovu i uređenje još jednog parka. Naime, u investiciji vrijednoj oko milijun kuna obnovit će se igralište i park u Domagojevoj ulici.

 

Do kraja travnja trebali bi se  završiti  radovi izgradnje I. faze i dijela Branimirove ulice, od Zavrtnice do Heinzelove ulice, i u promet bi trebali pustiti  320 metara dugu dionicu sa po jednim prometnom trakom u svakom smjeru.

Izvođač radova bit će Zagrebački holding, podružnica Zrinjevac, a kako se čulo, bit će to najveća ovogodišnja investicija u toj gradskoj četvrti. U obilasku gradilišta Muzičke akademije  gradonačelniku su se pridružili rektor Sveučilišta u Zagrebu Aleksa Bjeliš i dekan Muzičke akademije Mladen Janjanin.

 

- Od kada smo kupili ovu zgradu, punih 11 godina sanjamo, a danas se konačno vide konture budućeg centra glazbene izvrsnosti Zagreba i Hrvatske, te sam uvjeren da su najsretniji upravo profesori i studenti, rekao je gradonačelnik.

 

Bandić je  podsjetio da su do sada već tri puta 'aneksirali ugovor' s izvođačima radova te kako se uskoro očekuje i četvrti. Također je uz ispriku zbog dužine radova zamolio za još malo strpljenja stanare susjedne zgrade koji su se zbog gradnje morali iseliti, dodavši da će troškove sve eventualno nastale štete snositi Grad.

 

Do kraja travnja trebali bi se  završiti  radovi izgradnje I. faze i dijela Branimirove ulice, od Zavrtnice do Heinzelove ulice, i u promet bi trebali pustiti  320 metara dugu dionicu sa po jednim prometnom trakom u svakom smjeru . A od sljedeće godine mogli  bi početi radovi na punom profilu dionice.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

branimirova, parkovi, gradovi, milan bandic, zagreb