Tehnologija

GADGETI: Bang & Olufsen predstavio nove dizajnerske H3 i H6 slušalice

'Ove slušalice su namijenjene onima koji ne žele slušati glazbu koristeći male bijele slušalice.'

Piše: PolitikaPlus/HiFiMedia

Bang & Olufsen je u svoju ponudu dodao dva nova modela slušalica, in-ear H3 i on-ear H6. Slušalice su rad danskog dizajnera Jakoba Wagnera i B&O stručnjaka za akustiku i elektroniku.

Predstavljene se na posebnoj događaju u londonskom Fabric klubu u suradnji s Universal Music Yellow Lounge crossover classical eventom, a predstavili su ih CEO B&O Tue Mantoni i CEO Universal Music Group-a Max Hole uz nastup gitarista Miloša i pijanistice Valentine Lisitse.

Koža dolazi s Novog Zelanda, s farmi koje ne koriste bodljikavu žicu, pa koža nema ogrebotina ni rezova. Mantoni također smatra da će se s vremenom stvoriti patina koja "pokazuje ono što ste vi i slušalice prošli zajedno".

"Ove slušalice su namijenjene onima koji ne žele slušati glazbu koristeći male bijele slušalice," rekao je Tue Mantoni okupljenoj publici.

H3 koriste 10,8 mm drivere u aluminijskom kućištu, a dostupne su u srebrnoj, crnoj i crvenoj boji. Masa im je samo 12,8 grama, a dolaze s 1,35 metarskim kabelom s daljinskim upravljačem s  tri tipke i mikrofonom za korištenje s iOS uređajima.

Slušalice H6 koriste 40 mm drivere, a izrađene su od aluminija i kože, a dostupne su u crnoj i u prirodnoj janjećoj boji kože. Koža dolazi s Novog Zelanda, s farmi koje ne koriste bodljikavu žicu, pa koža nema ogrebotina ni rezova. Mantoni također smatra da će se s vremenom stvoriti patina koja "pokazuje ono što ste vi i slušalice prošli zajedno".

Masa im je 230 grama, a dolaze s kabelom s 3 tipke, dodatnim kabelom s jednom tipkom i dodatnim jastučićima za uši. Utori za kabel su u obje slušalice, a imaju i mogućnost spajanja dodatnih slušalica na "dodatni" utor.

Oba modela u prodaji će se naći u svibnju, a cijene su €249 za H3 i €399 za H6.
HiFiMedia

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

jakob wagner, slušalice, Bang & Olufsen