A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/C-D/dubrovnik-038.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

'Srđ je naš' predstavio cijelu vlasničku kartu obuhvata projekta | Politika+
Turizam

AKCIJA: 'Srđ je naš' predstavio cijelu vlasničku kartu obuhvata projekta

Član inicijative Ivo Kara Pešić rekao je kako se privatne vile i apartmani ne bi smjeli planirati na zemljištu koje je županijskim prostornim planom namijenjeno sportsko-rekreacijskim sadržajima.

Piše: PolitikaPlus

Građanska inicijativa "Srđ je naš" danas je ispred palače Sponze održala konferenciju za novinare i predstavila vlasničku strukturu platoa Srđ na kojem bi se trebao graditi golfski park te je još jedamput iznijela argumente zbog kojih smatra da građani Dubrovnika na referendumu 28. travnja trebaju glasovati protiv projekta na Srđu.

Član inicijative Đuro Capor podsjetio je kako je upravo ta inicijativa omogućila referendum na kojem će građani slobodno odlučiti hoće li plato na Srđu biti namijenjen javnim sadržajima za građane ili privatnim vilama i apartmanima.

Predstavljena je i vlasnička karta iz koje je, rekli su u inicijativi, razvidno da je gotovo pola obuhvata na kojem je planirana izgradnja golfskog parka i danas u vlasništvu građana Dubrovnika.

Član inicijative Ivo Kara Pešić rekao je kako se privatne vile i apartmani ne bi smjeli planirati na zemljištu koje je županijskim prostornim planom namijenjeno sportsko-rekreacijskim sadržajima.

Podsjetio je i na opseg izgradnje ističući da je investitor sve vrijeme manipulirao brojkama i postotcima jer je riječ o površini koja je četiri puta veća od površine najvećega dubrovačkog naselja Nove Mokošice gdje živi oko 10 tisuća stanovnika.

Članovi inicijative također su najavili da će njihovi volonteri po Dubrovniku dijeliti brošure i tako obavijestiti građane o činjenicama koje potvrđuju štetnost tog projekta.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

srđ je naš, dubrovnik