Zagreb

CILJEVI: Vladimir Minovski: Cammeo grupa neće propasti ako država negativno odgovori na naš zahtjev, ali bit će nam znatno teže

Predstečajna nagodba.

FOTO: 'Plan je da do kraja travnja na ulicama metropole bude 152 novih vozila.'
Piše: Ivan Klarić
Dug dobavljačima iznosi 4,5 do 5 milijuna kuna, tražili smo ih otpis 30 posto duga i prolongiranje plaćanja ostatka na 24 mjeseca. Najveći dobavljači su na to pristali jer naš potez nisu doživjeli kao znak da tvrtka propada. I Zagrebačka banka nam je izašla u susret jer je pristala refinancirati postojeći kredit uz povoljnije uvjete. Dug prema državi je oko 12 milijuna kuna, međutim, treba reći da smo u Zagrebu stvarali gubitke zbog tuđih odluka, puna 3 mjeseca čekali smo licence za rad, a imali smo 150 vozila za koja smo uredno plaćali leasing i 150 zaposlenih, kojima smo uredno plaćali doprinose, prekvalifikacije, a oni nisu radili. Bilo je nemoguće zaustaviti stvaranje duga od nekoliko milijuna kuna. U Zagrebu smo dvije godine, ali ti se repovi nastali početkom, ali ne našom greškom ili nesposobnošću, već tuđim odlukama, vuku za nama sve do danas. 

Kao što smo već ranije pisali, Taxi Cammeo krenuo je u zamjenu kompletnog voznog parka u Zagrebu. Plan je, kako su najavili, da do kraja travnja na ulicama metropole bude ukupno 152 novih vozila. Financijski velika investicija u vrijeme zahtjeva za predstečajnom nagodbom zainteresirala je mnoge pa smo upravo zbog toga nekoliko pitanja postavili direktoru Taxi Cammea Vladimiru Minovskom.

 

Taxi Cammeo je sredinom ožujka najavio zamjenu kompletnog voznog parka u Zagrebu, možete li nam pojasniti tu novost za tvrtku?

Zamjena automobila u Zagrebu samo je nastavak naše poslovne strategije s kojom smo krenuli još u prosincu 2012. godine, kada smo u Rijeku doveli nova Volkswagen vozila marke Passat, a u Osijek  nove Škode Octavije. Dugo smo iščekivali novi izgled u našoj metropoli, a prije dva tjedna su nam napokon stigle Opel Insignije, koju su između ostalog predstavile i novi vizualni identitet tvrtke. Očekujemo da ćemo zamjenu kompletnog voznog parka u Zagrebu, dakle ukupno 152 vozila, finiširati početkom travnja. Insignije su rezultat našeg petogodišnjeg ugovora kojeg smo potpisali s Opelom, a prema kojem ćemo u tih pet godina iz Njemačke dovesti gotovo 1200 automobila. S našim partnerom, dogovorili smo tzv. lease and buy back što znači da ćemo im nakon godinu dana vratiti sva vozila, a oni će nama dati nova.    

 

Koliko ste uložili u nove automobile?

 

Novi  vozni park je u operativnom leasingu i tu nema ulaganja, samo mjesečne rate koje uključuju održavanje, osiguranje i obuku vozača.

 

Kako odjednom ulažete toliki novac, a pokrenuli ste predstečajnu nagodbu kako bi se riješili starih dugova?

 

Nova vozila zapravo su samo dio nove poslovne filozofije koju želimo implementirati, a cilj nam je kompletno okrenuti ploču u našem poslovanju. Kako se tu uklapa predstečajna nagodba? Dakle, još prije Nove godine procijenili smo da nam opcija predstečajne nagodbe, koju je sama država ponudila tvtkama koje imaju problema s likvidnošću, omogućava da na neki način poboljšamo financijsku „krvnu sliku“ naše tvrtke. Vrlo je važno naglasiti da zahtjev za predstečajnom nagodbom nismo pokrenuli zato jer je to bio naš jedini „pojas za spašavanje“, kako se nerijetko želi implicirati kroz medije, već zato jer smo ju vidjeli kao dobru mogućnost da konsolidacijom i potrebnim restrukturiranjem dobijemo određen vjetar u leđa i malo dođemo do daha nakon jako teškog i financijski zahtjevnog početka poslovanja. Cammeo grupa neće propasti ako država negativno odgovori na naš zahtjev, ali bit će nam znatno teže. Program koji je napravljen baziran je i na velikim uštedama u poslovanju, počevši od troškova goriva, održavanja i ostalog.

 

Što točno tražite od države i dobavljača i kako će vam to pomoći? Gdje će Taxi Cammeo biti za godinu dana ako vam svi izađu u susret?

 

Dug dobavljačima iznosi 4,5 do 5 milijuna kuna, tražili smo ih otpis 30 posto duga i prolongiranje plaćanja ostatka na 24 mjeseca. Najveći dobavljači su na to pristali jer naš potez nisu doživjeli kao znak da tvrtka propada. I Zagrebačka banka nam je izašla u susret jer je pristala refinancirati postojeći kredit uz povoljnije uvjete. Dug prema državi je oko 12 milijuna kuna, međutim, treba reći da smo u Zagrebu stvarali gubitke zbog tuđih odluka, puna 3 mjeseca čekali smo licence za rad, a imali smo 150 vozila za koja smo uredno plaćali leasing i 150 zaposlenih, kojima smo uredno plaćali doprinose, prekvalifikacije, a oni nisu radili. Bilo je nemoguće zaustaviti stvaranje duga od nekoliko milijuna kuna. U Zagrebu smo dvije godine, ali ti se repovi nastali početkom, ali ne našom greškom ili nesposobnošću, već tuđim odlukama, vuku za nama sve do danas. Od ukupnog duga državi tražili smo da nam otpiše 70 posto glavnice te kamate, kao i reprogram ostatka na pet godina s nižom kamatom. Država će sad odlučiti koliko će nam izaći u susret, ako će uopće, ali o njima puno toga ovisi.

 

Vratimo se na novu poslovnu filozofiju i okretanju ploče u poslovanju, možete li nam još malo približiti tu ideju?

 

Kroz novi vozni park, građani Zagreba će upoznati jedan potpuno novi Cammeo, na ulice grada izvodimo tehnološki i sigurnosno opremljena vozila koja odgovaraju najvišim ekološkim standardima pa će tako sve nove Opel Insignije biti opremljene ekološki prihvatljivim „start-stop“ sustavima s minimalnom emisijom CO2. Osim toga, naši vozači već prolaze posebnu obuku za ekološku vožnju koju provodi tvrtka KDC Leuven i sigurni smo da ćemo kroz taj novi, „ekološki“ pristup postići znatne uštede u potrošnji goriva, a vozače ćemo učiniti još odgovornijima u svakodnevnom prometu. Treba istaknuti kako je Cammeo nedavno postao vlasnik jedinog ISO 9001 certifikata među taksi prijevoznicima u Europi, ponosni smo na to priznanje i smatramo da također govori mnogo o tome koliko ulažemo u kvalitetu usluge.

 

Uveli ste i Samsungove smartphoneove u automobile?

 

Tako je. Softver koji će zaista modernizirati, pojednostaviti i ubrzati našu uslugu podrazumijevao je ugradnju mobilnog uređaja Samsung Galaxy Note II, putem kojeg obavljamo komunikaciju s vozačima, povezujemo s putnicima, ali ponajviše uz kojeg će sustav naplate i fiskalizacije biti uvelike pojednostavljen. Doista se trudimo na različitim poljima unaprijediti svoju uslugu, a Samsungovi uređaji još su jedan značajan korak unaprijed.

 

Spomenuli ste da ste uz novi vozni park započeli educiranjem svojih vozača i da ste to također platili još dodatnih milijun kuna? 

 

Interna edukacija je bila esencijalna jer smo se morali pobrinuti da će naši vozači znati koristiti sve blagodati ekonomičnih dizel motora koji dolaze uz Insignije. Edukaciju provodi tvrtka EKOmobilis, a prema programima belgijske tvrtke KDC iz Leuvena. Riječ je o jednodnevnom školovanju koji vozačima omogućava da promjene stil vožnje bez da umanjuju svoju produktivnost - na taj način omogućava se povećanje sigurnosti u prometu, znatne uštede u gorivu te na troškovima održavanja voznog parka, a bez negativnih posljedica po osnovnu djelatnost – prijevoz putnika. Trošak edukacije je sadražan u mjesečnoj rati leasinga.

 

Za kraj, gdje je Taxi Cammeo za godinu ili dvije dana?

 

Sve što radimo, radimo radi jednog cilja – pružiti našim klijentima i korisnicima najbolju moguću uslugu. Konstantno se raspitujemo, radoznali smo i želimo znati što sve možemo učiniti kako bi unaprijedili kvalitetu naše usluge. Smatram da dobro radimo i da konstantno koračamo prema naprijed, inventivni smo, kreativni i stoga ne sumnjam da je već sada Taxi Cammeo postao jedan od najmodernijih i najkvalitetnijih taksi prijevoznika u ovom dijelu Europe.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

taxi cammeo, vladimir minovski