A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/E-F/emir-al-sabah-kraljica-elizabeta-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Kuvajtski političar zbog vrijeđanja emira osuđen na 5 godina zatvora! | Politika+
Hrvatska

AUTOKRACIJA: Kuvajtski političar zbog vrijeđanja emira osuđen na 5 godina zatvora!

Njegovi pristaše razmišljaju o organizaciji mimohoda kasnije tijekom dana kojim bi izrazili prosvjed protiv sudske odluke,

FOTO: Uvaženi član međunarodne zajednice: Emir (lijevo) s britanskom kraljicom
Piše: PolitikaPlus/Hina/Reuters

Istaknuti kuvajtski oporbeni političar osuđen je u ponedjeljak na pet godina zatvora zato što je uvrijedio čelnika zemlje, rekao je njegov odvjetnik.

Sud je proglasio Musalama al-Baraka, bivšeg člana parlamenta, krivim za vrijeđanje šeika Sabaha al-Ahmada al-Sabaha u svom govoru u listopadu prošle godine u kojemu je pozvao emira da izbjegne "autokratsku vladavinu".


Iako je Kuvajt je izbjegao masovne prodemokratske nemire koje su imale druge arapske zemlje, porasle su napetosti između bivših članova parlamenta i vlade u kojoj dominira obitelj Al-Sabah.

Barakov odvjetnik Mohamed Abdulkader al-Jasem izjavio je da obrana razmatra ulaganje žalbe na presudu koju je donio kazneni sud.

Njegovi pristaše razmišljaju o organizaciji mimohoda kasnije tijekom dana kojim bi izrazili prosvjed protiv sudske odluke, objavili su aktivisti na Twitteru.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

Sabah al-Ahmad al-Sabah, diktatura, verbalni delikt, kuvajt, Musalam al-Barak