A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/C-D/domagoj-milosevic-203.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Domagoj Ivan Milošević: Agencija za investicije trebala bi imati više stotina zaposlenih | Politika+
Mojbiz

IDEJA: Domagoj Ivan Milošević: Agencija za investicije trebala bi imati više stotina zaposlenih

'Velika investicija u koju vlada ulaže su mnogobrojne agencije, a upravo one su promašene investicije.'

Piše: PolitikaPlus

S obzirom na to što se očekuje od Agencije za investicije i konkurentnost, ona bi trebala imati više stotina zaposlenih i biti veća od Ministarstva gospodarstva, poručio je vladajućima u Hrvatskom saboru HDZ-ov zastupnik Domagoj Milošević tijekom rasprave o izmjenama zakona o osnivanju te agencije.

Vladu je prozvao i zbog projekata o kojima govore, a kako je kazao, realno nema ni jednog novog projekta tijekom proteklih godinu i pol koji se nije razvijao 2010. i 2011.

Vladu je prozvao i zbog projekata o kojima govore, a kako je kazao, realno nema ni jednog novog projekta tijekom proteklih godinu i pol koji se nije razvijao 2010. i 2011.

"Naša država nema strategije, pa ni one za privlačenje stranih ulaganja", ustvrdio je Milošević s kojim se složio i Laburist Branko Vukšić.

"Velika investicija u koju vlada ulaže su mnogobrojne agencije, a upravo one su promašene investicije", ustvrdio je Vukšić dodavši kako tamo rade mnogi koji zapravo i nemaju nikakvog posla.

Izmjenama zakona o osnivanju Agencije za investicije i konkurentnost predlaže se jasnije i potpunije definiranje uloge Agencije u osnivanju nacionalnih klastera konkurentnosti, pojasnio je zamjenik ministra gospodarstva Alen Leverić.

Predlaže se, kazao je, smanjenje broja članova Upravnog vijeća Agencije, a s obzirom na važnost i složenost poslova koje obavlja Agencija i odgovornost ravnatelja i zamjenika ravnatelja predlaže se da njihovu plaću utvrdi vlada posebnom odlukom i to tako da njihova plaća ne bude veća od plaće zamjenika ministra.

Zastupnici su danas razmotrili i Konačni prijedlog zakona o rudarstvu koji je, mišljenja je zamjenik ministra gospodarstva Leverić, dobar kako za Hrvatsku kao vlasnika sirovine, tako i za rudarske gospodarske subjekte koji dobivaju puno veću pravnu sigurnost, ali i za općine, gradove i županije na čijem području se nalaze eksploatacijska polja.

"Želimo ubrzati oporavak rudarske djelatnosti te ispraviti određene uočene nelogičnosti, jer rudarska djelatnost ima dugu tradiciju", poručio je Leverić.

I dok je HNS-ovu Petru Baranoviću situacija u rudarstvu "sada puno jasnija", a drži i da će se novim zakonom pojačati kontrola onoga što se radi na eksploatacijskim poljima, Klub HDZ-a zakon je nazvao antipoduzetničkim.

"Zakon je antipoduzetnički, teško provediv i ima niz nejasnoća", mišljenja je HDZ-ov zastupnik Đuro Popijač koji je dodao kako će takav zakon dovesti do gašenja gospodarskih aktivnosti te porasta broja nezaposlenih.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

posao, investicija