A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/M-N/nogomet-107.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Ždrijeb finala Hrvatskog kupa: Prva utakmica igra se u Splitu | Politika+
Sport

ODLUKA: Ždrijeb finala Hrvatskog kupa: Prva utakmica igra se u Splitu

Uzvratna utakmica igrati će se u Zagrebu 22. svibnja.

Piše: Ivan Klarić

Prva utakmica finala Hrvatskog nogometnog kupa između Hajduka i Lokomotive igrati će se u Splitu u srijedu 8. svibnja. Tako je odlučio ždrijeb održan u Kući hrvatskog nogometa kojim je rukovodio predsjednik Povjerenstva za natjecanje kupa Neven Kolić.

Kuglicu s imenom Hajduka izvukao je Vjekoslav Hrabar, član Nadzornog odbora Hajduka, kojem su službeni predstavnici Lokomotive, Božidar Šikić i Igor Cvetković prepustili čast da odluči o redoslijedu odigravanja finalnih utakmica.

Uzvratna utakmica igrati će se u Zagrebu 22. svibnja.

Početke utakmica odrediti će klubovi domaćini u roku od osam dana. Hajduku će to biti deseto finale, a do sada je pet puta osvajao Rabuzinovo Sunce dok je Lokomotiva plasmanom u finale postigla najveći uspjeh u 100 godina postojanja kluba u natjecanju kupa.

Kao predigra finalnim utakmicama odigrati će se finala Hrvatskog nogometnog kupa u kategoriji kadeta i juniora - u Splitu će se najvjerojatnije igrati finale juniora (pobjednici iz susreta Dinamo-Lokomotiva i Osijek-Varaždin), a u Zagrebu finale kadeta (pobjednici para Lokomotiva-Osijek i Segesta-Hajduk). Redoslijed odigravanja finala za mlađe kategorije tako će biti izmijenjen u odnosu na inače predviđen Propozicijama natjecanja zbog nastupa kadetske reprezentacije Hrvatske na Europskom prvenstvu početkom svibnja pa će se na ovaj način i reprezentativcima omogućiti nastup u finalu kupa.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

kup, lokomotiva, hajduk