Hrvatska

LOKALNI IZBORI : BAUK: SDP još uvijek ne podupire don Ivana Grubišića za župana. A hoće li? Ne zna se!

Bauk je kazao da još nisu donijeli odluku o tome i da će izvijestiti javnost kada odluče koga će poduprijeti za župana.

Piše: PolitikaPlus

Vodstva županijskih splitsko-dalmatinskih organizacija SDP-a, HNS-a i HSU- potpisala su predizborni koalicijski sporazum za izbore za Županijsku skupštinu, a naknadno će odlučiti kojeg će kandidata za župana podržati jer svog kandidata nemaju.

 

BAUK: Mi nemamo kandidata za župana ali među postojećim kandidatima vidimo i one koji mogu donijeti promjene i koji su prihvatljivi našem biračkom tijelu

- Mi nemamo kandidata za župana ali među postojećim kandidatima vidimo i one koji mogu donijeti promjene i koji su prihvatljivi našem biračkom tijelu, kazao je predsjednik županijskog splitsko-dalmatinskog SDP-a i ministar Arsen Bauk, ne spominjući imena.

 

Ne upit je li točno da će SDP-ova koalicija za župana splitsko-dalmatinskog poduprijeti kandidata Saveza za građansku i etičku Hrvatsku don Ivana Grubišića, Bauk je kazao da još nisu donijeli odluku o tome i da će izvjestiti javnost kada odluče koga će poduprijeti za župana.

 

Na lokalnim izborima očekujemo preokret u cijeloj Dalmaciji, a to znači da će lijeva opcija u gradovima i općinama na tom području imati više gradonačelnika, općinskih načelnika i vijećnika nego sada, istaknuo je Bauk.

 

Cilj koalicije je osvojiti većinu vijećničkih mandata u Županijskoj skupštini i doprinijeti da prvi put nakon 20 godina župan splitsko-dalmatinski ne bude iz HDZ-a, rekao ministar Arsen Bauk.

 

Pritom je napomenuo da je na izborima za Europski parlament prvi put u Splitsko-dalmatinskoj županiji koalicija lijevih stranaka ostvarila prosjek iznad državnog.

 

Podsjetio je da je u većini općina i gradova u Dalmaciji na lokalnim izborima 2009. pobjedu ostvario HDZ, ali, rekao je, to će se sada promijeniti.Kampanja koalicije u Županiji stajat će oko 60.000 kuna i financirat će se isključivo iz stranačkih prihoda, kazao je Bauk.

 

Na upit kako komentira današnji postupak gradonačelnika Željka Keruma, koji je na Rivi potpisao listu potpore Ivi Baldasaru, kandidatu SDP-a, HNS-a i HSU-a za splitskog gradonačelnika, Bauk je rekao kako je dobro "da je sadašnji gradonačelnik potpisao kandidaturu budućeg gradonačelnika".

 

Kerum se,naime, i sam ponovno kandirao za splitskog gradonačelnika na predstojećim lokalnim izborima.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

izbori, župan, don ivan grubišić, arsenbauk, sdp, lokalni, split, arsen bauk