A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/K-L/lufthansa-frankfurt-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Nijemci traže veće plaće: Počeo štrajk u Lufthansi, otkazani gotovo svi letovi | Politika+
Tvrtke

ŠTRAJK: Nijemci traže veće plaće: Počeo štrajk u Lufthansi, otkazani gotovo svi letovi

Sindikat traži da plaće u godinu danu porastu 5,2 posto, uprava nudi najviše 0,6 posto.

Piše: PolitikaPlus/Hina/AFP

Njemačka zrakoplovna kompanija Lufthansa otkazala je u ponedjeljak gotovo sve svoje letove zbog štrajka zemaljskog osoblja koje traži povećanje plaća. Od gotovo 1.800 predviđenih letova, "realizirat će se 20 na kratkim i srednjim dugim te 12 dugih letova", rekao je glasnogovornik tvrtke.

Zrakoplovna kompanija upozorila je još u subotu da će gotovo svi njezini predviđeni letovi u deset zračnih luka biti otkazani. U Lufthansinoj glavnoj luci, Frankfurtu, najvećoj njemačka zračnoj luci i trećoj najvećoj u Eu ropi, ostvarit će se samo šest letova od 50 predviđenih.


Letovi filijale Germanwings nisu pogođeni štrajkom.

Putnici Lufthanse pozvani su obavijestiti se na internetskoj stranici www.lufthansa.com prije polaska u zračnu luku, navodi se. Avionske karte otkazanih letova mogu se refundirati ili zamijeniti za druge letove, odnosno za vlakove, objavila je kompanija.

Njemački sindikat Verdi traži za 33.000 zaposlenika Lufthanse koji rade u zračnim lukama te za dio kabinskog osoblja, povećanje plaće od 5,2 posto u 12 mjeseci u Njemačkoj. Traži i jamstva za radna mjesta.

Sindikat navodi da je nakon trećeg kruga pregovora Lufthansa predložila porast plaća između 0,4 i 0,6 posto u godinu dana.

Prvi štrajk upozorenja krajem ožujka završio je otkazivanjem 700 letova od 1.800 predviđenih.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

verdi, štrajk, lufthansa, zračni prijevoz