Tvrtke

DOBAR POSAO : Brodosplitu posao vezan uz most 'Drava', vrijedan 6 milijuna kuna

'Ovo je tek početak jedne nove, kvalitetne suradnje između Brodosplita i Zagreb-Montaže Vikom'

FOTO: Tomislav debeljak
Piše: PolitikaPlus/Hina

Iz Brodosplita su izvijestili da su ugovorili posao izgradnje komponenti mosta preko rijeke Drave, vrijednog oko 6 milijuna kuna.

 

Škver će od ranije izrađenih podsklopova izraditi 35 segmenata glavnog nosača težine od 36 do 46 tona, obojati ih zaštitnim primerom i isporučiti izravno na gradilište. Rok isporuke zadnjeg segmenta je 1. travnja 2014.

Ugovor za izgradnju komponenti mosta preko Drave u Osijeku, 18. travnja je potpisao Brodosplit, investitor su Hrvatske autoceste, a naručitelj ovoga dijela posla, vrijednog oko 6 milijuna kuna, je Zagreb-Montaža Vikom, navodi se u priopćenju Brodosplita.

 

- Ovo je tek početak jedne nove, kvalitetne suradnje između Brodosplita i Zagreb-Montaže Vikom, koja će se, siguran sam nastaviti i nakon izgradnje mosta, kazao je predsjednik Uprave Brodospli-Brodogradilišta Tomislav Debeljek, koji napominje kako Brodosplit može ponuditi, projektirati i izgraditi sve tipove specijalnih konstrukcija za potrebe naručitelja, a Zagreb-Montaža Vikom ih montirati na sva europska tržišta.

 

U Brodosplit su već stigle prve komponente materijala za izgradnju centralne kutije, čeličnoga 'srca' mosta koje se proteže u duljini 400 metara, širini 27,9 metara s težinom od 1.340 tona.

 

Škver će od ranije izrađenih podsklopova izraditi 35 segmenata glavnog nosača težine od 36 do 46 tona, obojati ih zaštitnim primerom i isporučiti izravno na gradilište. Rok isporuke zadnjeg segmenta je 1. travnja 2014.

 

Zanimljivo je i kako su tzv. moždanici, posebni vijci velikih dimenzija ugrađeni u centralnu kutiju za most Drava, proizvedeni u DIV-u.Ukupna dužina mosta iznosi 2.507 metara, a gradi se na paneuropskom cestovnom koridoru Vc kojim se sjever Europe preko Budimpešte, Osijeka i Sarajeva povezuje s Jadranom.

 

U sklopu izgradnje koridora gradit će se i most preko Save, za gradnju čijih komponenti se također natječe i Brodosplit, u puno većem obimu i vrijednosti posla.

 

No, budući da je riječ o pograničnom području u kojem za dobivanje posla imaju interesa i hrvatske i BiH tvrtke, na međudržavnoj razini moraju se precizirati detalji gradnje kako bi se u konačnici izabrali izvođači, navode iz Brodosplita.

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

tomislav debeljak, brodosplit, hak