Hrvatska

BRACO I SEKA (OPET) ŽELE VLAST: Puhovski: Kerum bi mogao do pobjede u Splitu, don Grubišić je u prednosti pred Nevenkom Bečić

Nevenka Bečić se kandidirala za Splitsko-dalmatinsku županicu.

Piše: Ivan Klarić
Mojim protukandidatima je najbolje da prošetaju Pazarom, pa će vidjeti tko će imati veće ovacije. Konačno će žene pokazati kako se radi - kazala je Bečićka. Obećala je da će biti dostupna svim građanima kojima je potrebna pomoć, a kao svoj veliki plus vidi i to što će kao saborska zastupnica moći doprinijeti razvoju županije.

Željko Kerum i Nevenka Bečić ne odustaju. Nakon što je Kerum objavio kandidaturu za novi mandat na čelu Splita i nakon što su s izbačenom HDZ-ovkom Jadrankom Kosor osnovali saborski klub, danas je Nevenka Bečić obznanila kako želi postati splitsko-dalmatinskom županicom.

 

Njezina je kandidatura predstavljena u ponedjeljak, a Nevenku Bečić nije potrebno predstavljati. Predsjednica je splitskog Gradskog vijeća i zastupnica u Hrvatskom saboru. Kandidati za njezine dožupane su Tonči Božanić iz HSS-a i Lidija Bekavac iz HGS-a.

 

Kerum je tako za obračun na izborima s neovisnim don Ivanom Grubišićem i HDZ-ovim Zlatkom Ževrnjom odlučio upotrijebiti najjače oružje u stranci – svoju sestru. Protekle četiri godine u Splitsko-dalmatinskoj županiji dijelio je vlast s HDZ-om. Predsjednik Skupštine je Petroslav Sapunar, muž njegove sestre.

 

Nevenka Bečić je kazala kako se na kandidaturu odlučila, jer je šetajući gradom i tržnicom shvatila da je narod želi na mjestu županice.

 

- Mojim protukandidatima je najbolje da prošetaju Pazarom, pa će vidjeti tko će imati veće ovacije. Konačno će žene pokazati kako se radi - kazala je Bečićka. Obećala je da će biti dostupna svim građanima kojima je potrebna pomoć, a kao svoj veliki plus vidi i to što će kao saborska zastupnica moći doprinijeti razvoju županije.

 

Politički analitičar Žarko Puhovski kaže da je, unatoč optimizmu, Nevenke Bečić u zaostatku za don Ivanom Grubišićem.

 

- Mislim da je don Grubišić u prednosti kao i HDZ-ov kandidat za župana Zlatko Ževrnja, ističe Puhovski i dodaje.

 

- S druge strane, Željko Kerum jedan je od trojice favorita za splitskog gradonačelnika i mogao bi do pobjede, prognozira Puhovski.

 

U svakom slučaju, kampanja i lokalni izbori u Splitu i splitsko-dalmatinskoj županiji bit će zanimljivi...

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

žarko puhovski, don ivan grubišić, lokalni izbori, željko kerum, nevenka bečić