A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/C-D/dubrovnik-referendum-srdj-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Istraživanje Heinrich Böll Stiftunga: Većina Dubrovčana protiv apartmana uz golf igralište na Srđu! | Politika+
Hrvatska

USUSRET REFERENDUMU: Istraživanje Heinrich Böll Stiftunga: Većina Dubrovčana protiv apartmana uz golf igralište na Srđu!

50 posto građana glasovat će protiv, 40 posto bit će za predloženi golfski park.

Piše: PolitikaPlus

Na referendumu o Srđu, po danas predstavljenim rezultatima istraživanja u Dubrovniku, 50 posto građana glasovat će protiv, 40 posto bit će za predloženi golfski park, a članovi inicijative "Srđ je naš" Igor Miošić i Enes Čerimagić pozvali su građane da glasuju protiv tog projekta.

"Pozivamo sve sugrađane da odbace ovakav projekt i glasuju u skladu sa svojim uvjerenjem i povjerenjem koje imaju u svoje sugrađane okupljene u inicijativi 'Srđ je naš'"

Na pitanje kako će glasovati na referendumu, po rezultatima tog istraživanja, 50 posto građana odgovorilo je da će glasovati protiv predloženog Urbanističkog plana uređenja (UPU), 40 posto će biti za, šest posto ne zna, a četiri posto nije odgovorilo na pitanje, rekli su članovi inicijative "Srđ je naš" u naselju Mokošici predstavljajući rezultate istraživanja javnog mišljenja koje je provela agencija Gfk za naručitelja - Heinrich Böll Stiftung.

Istaknuli su i da rezultati istraživanja govore da 56 posto građana smatra da predloženim UPU-om nije dovoljno zaštićen interes građana, a 39 posto ih smatra da je interes građana dovoljno zaštićen.

Isto tako, 57 posto građana Dubrovnika smatra da je predloženi projekt na Srđu u prvome redu špekulacija nekretninama, a ne golf u funkciji turizma.

"Pozivamo sve sugrađane da odbace ovakav projekt i glasuju u skladu sa svojim uvjerenjem i povjerenjem koje imaju u svoje sugrađane okupljene u inicijativi 'Srđ je naš'", istaknuli su članovi te inicijative Igor Miošić i Enes Čerimagić.

Istraživanje je provedeno od 9. do 12. travnja na uzorku od 400 ispitanika iz Dubrovnika.

Inicijativa je, istaknuto je, dosad višekratno upozoravala na mišljenja stručnjaka s Instituta Ive Pilara i Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, koji su ocijenili da je golfski park na Srđu dugoročno štetan za Dubrovnik i njegove građane te bi, da ih se pita, i sami glasovali protiv takvog projekta.

Igor Miošić rekao je kako predstavnici grada Dubrovnika kao ovlašteni predlagatelji Urbanističkog plana uređenja dosad nisu naručili nijednu neovisnu studiju, nego su se vodili investitorovim tvrdnjama.

Posljedica toga je da se plato Srđa pretvara u područje mastodonske izgradnje s ogoljenim javnim sadržajima, istaknuli su članovi inicijative.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

Igor Miošić, golf, dubrovnik, srđ, srđ je naš, Enes Čerimagić