Hrvatska

(NE)ODAZIV: Referendum o gradnji na Srđu: Do 10,30 sati glasovalo 7,45 posto Dubrovčana

Da bi referendum uspio mora mu se odazvati više od 50 posto birača.

Piše: PolitikaPlus

Do 10,30 sati na današnjem je dubrovačkom referendumu o gradnji golf igrališta na Srđu glasovalo 7,45 posto birača, izvijestilo je Povjerenstvo za provedbu referenduma.

"Jeste li za usvajanje Urbanističkog plana uređenja kojim se uz izgradnju igrališta za golf dozvoljava i izgradnja smještajnih kapaciteta sa ležajevima (vila, hotela i apartmana) na platou Brda Srđ?"

Pravo glasa ima ukupno 37.952 birača koja mogu glasovati na 59 glasačkih mjesta, a da bi referendum uspio mora mu se odazvati više od 50 posto birača.

Dubrovčani se izjašnjavaju o referendumskom pitanju "Jeste li za usvajanje Urbanističkog plana uređenja kojim se uz izgradnju igrališta za golf dozvoljava i izgradnja smještajnih kapaciteta sa ležajevima (vila, hotela i apartmana) na platou Brda Srđ".

Lokalni referendum održava se temeljem Odluke Gradskoga vijeća Grada Dubrovnika od 6. travnja, a nakon što su volonteri iz Građanske inicijative "Srđ je naš" uspjeli skupiti 9.085 potpisa birača koliko je bilo dovoljno za raspisivanje referenduma.

Ministarstvo uprave prikupljene je potpise ocijenilo pravovaljanim, te odlučilo o održavanju lokalnog referenduma.

Dubrovačko Gradsko vijeće je početkom travnja odlučilo je da se referendum održi 28. travnja te je Grad Dubrovnik osigurao 300 tisuća kuna za njegovu provedbu.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

REFERENDUM, SRĐ JE NAŠ, SRĐ, DUBROVNIK, GOLF