Hrvatska

VOLJA GRAĐANA: Referendum u Dubrovniku: Projekt 'Golf park Dubrovnik' ide dalje!

'Zahvalila bih se Dubrovčanima što su se odlučili za razvoj, za novi zamah za Grad.'

Piše: PolitikaPlus

Podaci o odazivu Dubrovčana na referendum za projekt "Golf park Dubrovnik" pokazuju da je svima prihvatljiv i da su se građani toga grada odlučili za razvoj, izjavila je Maja Brinar Frenkel, supruga izraelskog investitora u taj projekt Aarona Frenkela, ocijenivši kako su Dubrovčani time poslali poruku svim investitorima da su dobrodošli ne samo u taj grad nego i u cijelu Hrvatsku.

Dubrovčani su potvrdili ne samo da žele taj projekt, već su pokazali i svim drugim investitorima da su dobrodošli, ne samo u Dubrovnik nego i u cijelu Hrvatsku

"Zahvalila bih se Dubrovčanima što su se odlučili za razvoj, za novi zamah za Grad, i drago mi je što se taj projekt pokazao prihvatljivim svima", kazala je Brinar Frenkel gostujući večeras u središnjem Dnevniku HTV-a. "Time su potvrdili ne samo da žele taj projekt, već su pokazali i svim drugim investitorima da su dobrodošli, ne samo u Dubrovnik nego i u cijelu Hrvatsku", dodala je.

Član građanske inicijative "Srđ je naš" Igor Miošić, jedan od pokretača referenduma, istaknuo je da se prema podacima kojima raspolaže do 18 sati referendumu odazvalo oko 30 posto birača, što je oko 11 tisuća građana Dubrovnika. "S obzirom na izlazne ankete, od toga se 8.800 građana, ili 80 posto, izjasnilo protiv projekta. Lagali bismo kad bismo rekli da smo sretni i zadovoljni s tim rezultatom, iako je bilo teško očekivati da ćemo postići izlaznost potrebnu da bi referendum postao obvezujuć", kazao je Miošić.

Prema posljednjim podacima o izlaznosti na referendum predstavljenima u 16 sati, na prvom referendumu koji su raspisali građani odaziv je bio 20,2 posto. Rezultat je to analiziranja 31 od ukupno 59 biračkih mjesta i prema tim podacima, odazvalo se 4.776 birača. Još uvijek treba prebrojati glasove u 28 preostalih biračkih mjesta, te glasove onih koji su pristigli do 19 sati, kada su biračka mjesta zatvorena. Da bi rezultat referenduma bio obvezujuć, potrebna je izlaznost od 50 posto plus jedan, odnosno, da se referendumu u Dubrovniku odazvalo gotovo 19 tisuća birača.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

dubrovnik, referendum, srđ