A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/C-D/dubrovnik-038.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Dio članova inicijative Srđ je naš sa svojom nezavisnom listom izlazi na lokalne izbore | Politika+
Hrvatska

ODLUKA: Dio članova inicijative Srđ je naš sa svojom nezavisnom listom izlazi na lokalne izbore

Na konferenciji za novinare istaknuto je kako je referendum veliki korak za demokratizaciju u Hrvatskoj, jer se kod 31 posto građana uspjela probuditi vjera da sami mogu odlučiti o projektu golfa na Srđu, pa tako i budućnosti Dubrovnika.

Piše: PolitikaPlus

Članovi inicijative "Srđ je naš" Đuro Capor i Luko Piplica danas su se u Lazaretima još jednom osvrnuli na nedjeljni referendum o golf parku na Srđu, te izvijestili da će se dio članova angažirati u političkom životu i sa svojom nezavisnom listom sudjelovati na izborima za Gradsko vijeće Grada Dubrovnika

Na konferenciji za novinare istaknuto je kako je referendum veliki korak za demokratizaciju u Hrvatskoj, jer se kod 31 posto građana uspjela probuditi vjera da sami mogu odlučiti o projektu golfa na Srđu, pa tako i budućnosti Dubrovnika.


Đuro Capor kazao je kako iz ovog referenduma Inicijativa izlazi osnažena podrškom 85 posto građana, koji su iznijeli svoj stav o projektu na Srđu, a inicijativa "Srđ je naš" dobila je puno pravo građanstva u društvenom životu Dubrovnika, a lokalna samouprava snažni korektiv svom djelovanju.

Protivnici referenduma ostali su doma - jer se tako njihov glas dvostruko računa >>

Referendum je zapravo uspio - s istim brojem glasova Dubrovčani su ušli u EU! >>


On je također podsjetio kako trenutno postoje tri službe koje osporavaju zakonitost dokumenta na osnovu kojih se projekt golfa na Srđu planira realizirati, te dodao kako inicijativa "Srđ je naš" planira podnijeti i ustavnu tužbu kojom bi zaštitila nedvosmisleno izraženu i ustavno valjanu volju građana Dubrovnika na ovom referendumu, a tu je riječ o činjenici da se za uspjeh referenduma traži izlaznost od 50 posto plus 1.

Članovi Inicijative Srđ je naš također su novinare izvijestili da će se dio članova angažirati u političkom životu grada i sa svojom nezavisnom listom sudjelovati na izborima za Gradsko vijeće Grada Dubrovnika.

Nositelj ove liste bit će jedan od aktivnih članova Inicijative, Igor Miošić.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

lokalni izbori, dubrovnik, srđ je naš