Sport

POBJEDA: Sjajan početak: Sandra Perković srušila rekord na mitingu u Dohi

Perković je pobijedila na prvom mitingu iz serije Dijamantne lige u Dohi s hicem od 68.23 metara, što je i novi rekord mitinga na kojem je po prvi puta u karijeri osvojila prvo mjesto.

Piše: PolitikaPlus

Olimpijska prvakinja u disku Sandra Perković pobjedom je započela novu sezonu. Perković je pobijedila na prvom mitingu iz serije Dijamantne lige u Dohi s hicem od 68.23 metara, što je i novi rekord mitinga na kojem je po prvi puta u karijeri osvojila prvo mjesto.

Perković je slavila na dominantan način bacivši već u prvom hicu 67.37 metara, a pobjedničkih 68.23 dostigla je u posljednjoj seriji, najavivši sjajnu formu u sezoni u kojoj je čeka Svjetsko prvenstvo u Moskvi. Sandrin najdulji hitac u karijeri je onaj zlatni s 69.11 metara, a ovaj iz Dohe kraći je samo 88 centimetara. Također, atletičarka iz Dubrave sada ima najbolji rezultat u disku u svijetu jer je bila puno duža od hica Nijemice Nadine Mueller od 66.69 metara.

Perković sada očekuje miting u New Yorku 25. svibnja, koji će biti značajan za hrvatsku atletiku jer će se upravo u New Yorku skoku uvis vratiti i Blanka Vlašić nakon više od godinu dana stanke.

Inače, drugo mjesto u Dohi osvojila je Litavka Zinaida Sendriute (63.92), a treće Nijemica Ana Rueh (63.01).

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

dijamantna liga, doha, sandra perković