A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/C-D/daniel-srb-105.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Daniel Srb u Osijeku: Članovi HSP AS iz Gradišta pristupili HSP-u | Politika+
Hrvatska

PRAVAŠI: Daniel Srb u Osijeku: Članovi HSP AS iz Gradišta pristupili HSP-u

Na konferenciji za novinare Srb je kazao kako je razlog prelaska politička trgovina, kojom je ova najveća podružnica na tome području prodana.

Piše: PolitikaPlus

Predsjednik HSP-a Daniel Srb izjavio je danas u Osijeku kako je stranci pristupio najveći dio članstva dosadašnje podružnice HSP dr. Ante Starčević (HSP AS) iz Gradišta u Vukovarsko-srijemskoj županiji, koja broji oko 350 članova.

Na konferenciji za novinare Srb je kazao kako je razlog prelaska politička trgovina, kojom je ova najveća podružnica na tome području prodana. Dodao je kako ovo pokazuje što se događa kada je primarni cilj politike trgovina i borba za osobne pozicije, a ne ispunjavanje interesa građana i birača.

Dosadašnji član ove podružnice HSP AS Mato Katavić kazao je razlog prelaska u HSP nezainteresiranost čelništva stranke za podružnicu u Gradištu.

Kazao je kako su na lokalnim izborima trebali koalirati s HDZ-om, o čemu je trebalo potpisati sporazum, ali su se pregovori oko toga iz nejasnih razloga odužili, pa je na kraju HDZ koalirao s Hrvatskom čistom strankom prava (HČSP), koju je osnovala skupina bivših članova HSP AS, a HSP AS nije uspio predati listu. Prozvao je čelništvo stranke da nisu došli u Gradište, kako bi im pomogli u izborima.

Srb je ustvrdio kako je plan bio da se ova podružnica zaobiđe, jer bi im HDZ morao ustupiti neko od čelnih mjesta, a da sami iziđu na izbore dobili bi veliki broj glasova.

Ustvrdio je kako su čelnici HSP AS, žrtvovali svoju podružnicu, radi nekih drugih osobnih interesa, i "očito obećali HDZ-u kako će se pobrinuti da ova podružnica neće izići na izbore".

Povjerenik HSP-a za Vukovarsko-srijemsku županiju Mijo Brkić najavio je kako uskoro slijedi osnivanje stranačke podružnice u Otoku, gdje će, kako tvrdi, veliki dio članstva HSP AS prijeći u HSP.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

hsp, daniel srb, hsp as