A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/O-P-Q/papa-frane-101.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Vatikan: Angela Merkel stigla u kratki posjeti papi Franji | Politika+
Hrvatska

PRIGODNO: Vatikan: Angela Merkel stigla u kratki posjeti papi Franji

'Tijekom srdačnih razgovora podsjetilo se na dugu povijest odnosa Svete Stolice i Njemačke, te su obrađene teme od zajedničkog interesa poput društvenog i političkog, gospodarskog i vjerskog stanja u Europi i svijetu.'

Piše: PolitikaPlus

Njemačku kancelarku Angelu Merkel primio je na 45 minuta u Vatikanu papa Franjo, prigodom njezina kratkog posjeta Italiji.

"Tijekom srdačnih razgovora podsjetilo se na dugu povijest odnosa Svete Stolice i Njemačke, te su obrađene teme od zajedničkog interesa poput društvenog i političkog, gospodarskog i vjerskog stanja u Europi i svijetu", priopćio je Vatikan.

"Rasprave su se posebno odnosile na zaštitu ljudskih prava, vjerske slobode i međunarodnu suradnju u korist mira", piše u priopćenju nakon privatne audijencije.

Prvi susret Merkel i nasljednika Benedikta XVI. omogućio je "razmjenu pogleda na Europu kao zajednicu vrijednosti i njezinu odgovornost u svijetu, s nadom angažmana svih civilnih i vjerskih sastavnica u korist razvoja temeljena na dostojanstvu osobe i inspirirana načelima supsidijarnosti i solidarnosti.

Nakon susreta s Papom, Merkel je desetak minuta razgovarala s tajnikom za odnose s državama Svete Stolice msgr. Dominiqueom Mambertijem.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

crkva, angela merkel, papa franjo, vatikan